Ekonomi Gelecek burada bize güvenin

Gelecek burada bize güvenin

01.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

70. yılında geleceğin bankacılık modeline geçen Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Amacımız daha iyi hizmet vermek. 70 yaşındayız ama 7 yaşındaki genç gibi coşkuluyuz” dedi

Gelecek burada bize güvenin

Adana’da 1948 yılında 12 kişilik kadroyla yola çıkan Akbank, şimdilerde ulaştığı 14 bin çalışanla 70’inci yaşını kutluyor. Bu yıl yeni nesil bankacılık düzenine geçmek için önüne iddialı bir hedef koyan banka, işe Karaköy’deki tarihi şubesini yenileyerek başladı.

Haberin Devamı

Dünya devi Apple’ın mağaza konseptinde rol alan Tim Kobe ile el sıkışan Akbank, adeta kağıt kullanılmayan, iPad’lerle donanmış, teknoloji odaklı bu tip 10 şubeyi yıl içinde ülke genelinde açacak. Ardından 250 şubede tüm tasarım olmasa da yine aynı prensipte iş yapış şekline geçilecek. 2019 sonunda da yeni bankacılık konseptinin tüm Akbank şubelerinde uygulaması sağlanacak.

‘Olmazsa olmazımız’

“Bankacılığın geleceğine yön verecek dönüşüm projesi” sloganıyla Karaköy şubesinde düzenlenen tanıtım etkinliğine katılan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Bugün bizim için mihenk taşı olacak. 70 yıldır ‘güven’ başlığı altında sürdürdüğümüz bankacılıkta geleceğe yön vermek için adım atıyoruz. Amacımız önümüzdeki 70 yılda daha iyi hizmet vermek. 70 yaşındayız ama 7 yaşındaki genç gibi dinamik ve coşkuluyuz” dedi.

Haberin Devamı

“Akbank’ın temel misyonu her zaman sürdürülebilir ekonomik değer yaratmak oldu” diyen Suzan Sabancı Dinçer, şöyle devam etti:

“Banka olarak genlerimizde ihtiyatlı olmak, öngörülebilir olmak ve tutarlı olmak var. Bunları yaparken de bizim için 5 ana başarı temel taşımız var; vizyon sahibi üst yönetim, inovasyon ve teknoloji, kaliteli iş gücü, güçlü marka değeri, uzun vadeye odaklanan hissedar yapısı. Tüm bunlar neden Akbank’ın olmazsa olmazı? Çünkü bir banka, her şeyden önce güven müessesesidir. 70 yıl boyunca tüm paydaşlarımıza “Güveninizin Eseriyiz” dedik.”

Apple örnek oldu!

Geleceğin şube dönüşümü operasyonu ABD’li “Eight Inc.” şirketine teslim edildi. Steve Jobs’la yeni mağazacılık konseptini hayata geçiren isimlerden biri olan Eight Inc. Genel Müdürü Tim Kobe, “Türk insanının teknolojiye olan ilgisi, tasarım sürecinde bize ilham verdi” dedi.

“Büyük fırsatları ve yenilikleri daima odak noktamızda tuttuk” diyen Kobe, “Türkiye’de ilk işbirliğimizi Akbank’la yaptık. Yaptığımız gözlemler ve araştırmada Türk insanın teknolojiye olan ilgisi tasarım sürecinde bize ilham verdi. Türkiye için büyük bir değer olan Akbank markasıyla güzel bir sinerji yakaladık. Bunun sadece Akbank ve Türk bankacılığı için değil, küresel anlamda bankacılık için harika bir adım olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Veri yatırımı 250 milyon $

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 70 yıldan bu güne banka olarak 64 bin kişiye istihdam sağladıklarını açıkladı. Yatırıma devam ettiklerini anlatan Binbaşgil, “Geçen yıl 150 milyon dolarlık teknoloji yatırımı yaptık, bu yıl da 150 milyon dolar yatırım yapacağız. Ayrıca 2018 ve 2019 yıllarında Gebze’de iki yeni binada 250 milyon dolarlık yatırımla veri ve yaşam merkezi platformunun yatırımını başlattık” dedi.

Ücretsiz ‘Wi-Fi’

Son 6 yıldan bu yana banka olarak Brand Finance araştırmasına göre “Türkiye’nin En Değerli Banka Markası” unvanını koruduklarını anlatan Binbaşgil, önemli bir dönüşüme imza attıklarını söyledi. Akbank müşterilerinin yüzde 96’sının işlemlerini şube dışından yaptığını aktaran Binbaşgil, dış işlemlerin yüzde 78’inin ise mobilden gerçekleştiğini açıkladı. 2017’de bankanın mobil müşteri sayısı 1 milyon artarak 4 milyona ulaştı.

Haberin Devamı

“Bu dönüşümü, Türkiye’de bankacılıktaki kültürel değişimin, ciddi bir rönesansın başlangıcı olarak görüyoruz” diyen Binbaşgil şöyle devam etti: “Banko ve masa olmadan ferah ve aydınlık mekanları müşterilerimizin hizmetine sunduk. Daha az kağıt ve imza işlemi olacak. Ayrıca şubede ücretsiz Wi-Fi sunulacak.”