Cadde Gelecekle randevunuza geç kalmayın

Gelecekle randevunuza geç kalmayın

07.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dört bir yanımız teknolojiyle sarılmış... Dijital hayat nereye gidersek peşimizi bırakmıyor, teknolojiye yakalanıyoruz. Bu iç içe geçen yaşamda hayatta kalabilmenin yolu yeniliklere adapte olabilmekten geçiyor

Gelecekle randevunuza geç kalmayın

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınların hayatının her noktasında artık teknoloji var. Genç bir öğrenci, bir ev hanımı ya da üst düzey yönetici olsun fark etmez. Kadınlar akıllı telefonların kendilerine sunduğu kolaylıklardan faydalanmak istiyor.

Haberin Devamı

Havuz kenarındaki sulu şakanıza şahit, mutfak tezgahındaki gizli tarifinize yamak arıyorsanız sizi düşünen bir telefonla tanışmanın vakti gelmiş demektir.

New York’ta Note serisinin en yeni üyesi Galaxy Note 7 ve S Pen kalemi tanıtan Samsung Electronics Mobil İletişim Birimi Başkanı DJ Koh, “Günümüzde yaşam, her zamankinden hızlı ilerliyor. Kullanıcıların hızına ayak uydurarak, her şeyin kolaylaşmasına yardımcı olması için Galaxy Note 7’yi tasarladık” diyerek hedeflerini açıkladı.

Mimarlar, fotoğraf sanatçıları ve modacılar gibi yaratıcı iş kollarında çalışan profesyonellerin radarındaki cihaz, toza ve suya dayanıklılık özelliğiyle dikkat çekiyor.

Gelecekle randevunuza geç kalmayın
Örneğin, ünlü bir şefin tarifini ilk kez ailesine yapmak için mutfağa giren anne, eli ıslak bile olsa S Pen yardımıyla cihazı kontrol edebilir ve YouTube’dan adım adım izleyerek tarifi ailesine sunabilir. 19 Ağustos’ta Türkiye’de satışa çıkacak cihazda ‘büyüteç’ ve ‘çeviri fonksiyonu’, restoranların küçük puntolarla yazılı farklı dildeki menüleri için kurtarıcı özellikte. S Health’le kullanıcılar, arkadaşlarıyla iletişimde kalarak fitness güncellemelerini paylaşabiliyor ya da arkadaş ortamında rekabet edebiliyorlar. Yönetici olan biri ise iris taramasıyla güçlenmiş güvenlik önlemi nedeniyle gönül rahatlığıyla telefonu yakınlarına verebilir. Çünkü iş için önem taşıyan bilgileri iris taramasıyla erişilebilen klasörde yani kasada saklanıyor.

Haberin Devamı

Modaya meraklı genç bir kız ise, geç saatte bile olsa telefonla uyumlu olan Gear VR’ı kullanarak sanki mağazada geziyormuş gibi kıyafetlerin kendisine uyup uymadığını kontrol edebiliyor. Ya da evini yenilemek isteyen biri, bu gözlükle hayalindeki dekorasyonu evine uyarlanmış haliyle görebiliyor.

Gelecekle randevunuza geç kalmayın
Dijital Tünelde yolculuk

Sanat, moda ve teknoloji üç katlı bir ‘evde’ toplanmış. Sonrası curcuna mı, ahenk mi?

Öğrenmek için New York’un yolunu tuttuk. Şehrin ‘trendy’ mahallesi Meatpacking District’teyiz... Tasarım butikleri, restoranlar sıra sıra. Ama göz ucuyla bakacak zaman bile yok. Çünkü gelecek ile randevuya az kaldı.

Haberin Devamı

Gelecekle randevunuza geç kalmayın
Bahsettiğim yer Samsung 837... İçeriye adım atınca dev dijital ekranla burun buruna geliyoruz. Etkinlik holündeyiz.

Burası oditoryum düzeniyle Oscar törenlerini, moda gösterilerini, öne çıkan sinema filmlerini izlemek isteyenlerin tercih ettiği bir durak. Sanal Gerçeklik Tüneli, stüdyo, mutfak, oyun odası ve kafe gibi bölümleri olan bir merkez.

Whitney Museum of American Art gibi komşuları ve çağdaş kültüre yön veren kişilerle ortaklıklar kuran teknoloji durağında adrenalin de eksik değil. Merkezin en heyecan verici anlarını ziyaretçilere Sanal Gerçeklik (Virtual Reality - VR) tercübesi sunan ‘Roller Coaster’la yaşıyoruz. VR Roller Coasters kalp atışlarını yükselten keskin virajlarıyla Kaliforniya’daki eğlence parklarını aratmıyor. Altı farklı senaryoda dünyayı uzaylı istilasından kurtaran jet pilotu da olabilirsiniz, Süperman de... Ardından hayallerle gerçeklerin birbirine karıştığı VR tünelden geçiyoruz.

Gelecekle randevunuza geç kalmayın
Tünel macerası ziyaretçinin Instagram fotoğraflarını da kullanarak kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor. Etkinlikler bunlarla sınırlı değil. Teras katında yoga eğitimi alabilir veya ünlü bir şefle akıllı mutfakta lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Haberin Devamı

VR Tüneli ise ziyaretçilerine daha önceden yaşamadıkları bir sanal dünya sunuyor. Seyahat, spor veya aile temalı içerikler çerçevesinde şekillenen tünel macerasında ziyaretçi, Instagram’ına yansıttığı anılarını yaratıcı bir şekilde inceleme fırsatı buluyor.

Birbiriyle bağlantılı “akıllı ev, akıllı yaşam” konseptinin yansıtıldığı yaşam odası ve mutfak ise NY’un en yaratıcı şeflerini teknolojiyle buluşturan etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Yazarlar