Gündem Gelen ilk vapura bineceğim’

Gelen ilk vapura bineceğim’

02.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir gün Türkiye’ye döneceğine inandığını belirten Selek, ‘Her şey iyi olacak. Ama bir beklenti içinde değilim’ dedi.

Gelen ilk vapura bineceğim’

Sosyolog Pınar Selek’in üç kez beraat etmesine rağmen yeniden yargılandığı Mısır Çarşısı davasının ilk duruşması yarın Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. Milliyet’e konuşan Selek, “Haklı olduğumuzu, yalnız olmadığımızı biliyorum. Biliyorum, döneceğim. İskelede arkadaşlarımla buluşup gelen ilk vapura bineceğim” dedi.
Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili davadan 16 yıldır yargılanan ve 3 kez beraat eden sosyolog Pınar Selek, Yargıtay’ın bozma kararları sonrası İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 Ocak 2013’te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Temyiz incelemesinde bulunan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 11 Haziran 2014 tarihinde yerel mahkemenin Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarına karşı direnemeyeceği gerekçesiyle mahkumiyet kararı vermesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Bu bozma kararıyla, sosyolog Selek’in yeniden yargılanmasına karar verildi. Selek’in bir kez daha yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın Çağlayan Adliyesi’ndeki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşmayı, Fransa, İtalya, Almanya ve İsviçre’den gelecek 10 kişilik gözlemci heyet de takip edecek.

‘Döneceğim, biliyorum’
Duruşma öncesi Milliyet’e konuşan Pınar Selek, bir gün Türkiye’ye döneceğine inandığını belirterek, şunları söyledi:
“Her şey iyi olacak. Haklı olduğumuzu, yalnız olmadığımızı biliyorum. Avukatlarıma, 16 yıldır beni yalnız bırakmayan tanıdığım ve tanımadığım dostlarıma güveniyorum. Ama beklenti içinde değilim. Beklemeye zamanım da yok zaten. Maalesef kötülüğün üst boyutta olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Yine de bu kötülük bizi esir alamıyor.
Dayanışmayla güzel tohumlar ekiyoruz her yere. Bu dünyanın herhangi bir yerinde kendimi sürgün gibi hissetmem imkânsız. Güzel insanlar, güzel uğraşlar, güzel hikâyeler her yerde var. Tabii sınırlarını genişletince evini, şehrini unutmuyorsun. Unutmadım ve çok özledim. Ama döneceğim, biliyorum. İskelede arkadaşlarımla buluşup gelen ilk vapura bineceğim.”