İstanbul GELENEKSEL SANATLAR AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

GELENEKSEL SANATLAR AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

07.08.2015 - 09:22 | Son Güncellenme:

.

GELENEKSEL SANATLAR AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Geleneksel sanatların pek çok dalında öğrenci yetiştiren Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi öğrencileri, başarılarıyla göz dolduruyor.
Emeklerinin meyvelerini toplamaya başlayan öğrenciler İstanbul İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen 1. Bilim- Kültür ve Sanat yarışmalarında dereceye girerek büyük bir başarıya imza attı. Ebru sanatı dalında 3. olan Nurcan Yıldırım, “Ebru sanatıyla ilk kez Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde tanıştım. İki dönem eğitim alarak, yarışmaya katıldım. Sürekliliği olan bir yarışma ve akademide eğitimime devam edip yarışmalara katılmaya devam edeceğim’’dedi.
“HOBİ OLARAK BAŞLADIK”
Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde ebru, tezhip ve minyatür sanatında eğitim alan bazı öğrenciler de Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni tam ve yarım burslu olarak kazandı. Yetenek sınavına karakalem çalışmasıyla katılan öğrenciler, “Burada, ebru, tezhip, minyatür sanatı ve bilimsel bitki üzerine ders alıyoruz. İlk hobi olarak başladık. Okulda da bu bölümleri tercih ettik. Fikir sahibi olmamız ve yüksek öğretimimiz için Geleneksel Sanatlar Akademisi çok iyi bir kaynak oldu. Sene içerisinde de eğitimlerimize devam edeceğiz‘’ diyerek, kendilerine bu imkanı veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ettiler.
BİRÇOK DALDA EĞİTİM İMKANI
Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisinde yaz ve kış dönemlerinde; hat, Türk tezhip sanatı, minyatür, ebru, klasik Türk cilt sanatı, Türk çini sanatı, kaligrafi, kağıt konservasyonu, katı’ sanatı, bilimsel bitki illüstrasyonu, Osmanlıca, Arapça ve temel sanat eğitimi veriliyor.

Yazarlar