Çanakkale Gelibolu'da Fener Alayı Yürüyüşü

Gelibolu'da Fener Alayı Yürüyüşü

20.05.2018 - 10:41 | Son Güncellenme:

Fener alayında Galatasaray'ın şampiyonluğu da kutlandı

Geliboluda Fener Alayı Yürüyüşü

ÇANAKKALE (AA) - Gelibolu ilçesinde kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ener alayı düzenlendi.

Haberin Devamı

Gelibolu Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşü için vatandaşlar, ilçenin Fener mevkisinde toplandı. Burada toplanan yüzlerce kişiye bayrak, Atatürk fotoğrafı ve meşale dağıtıldı.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı fener alayında yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yaklaşık 1 kilometre yol yürüyerek şehir merkezine geldi.

Bu arada çarşı merkezde kutlama yapan 2017-2018 futbol sezonunun şampiyonu Galatasaray'ın taraftarları da fener alayına katıldı.

Özacar, fener alayının ardından yaptığı konuşmada, tarihe tanıklık eden Gelibolu'nun 19 Mayıs’ın ruhuna uygun ve coşkulu biçimde final yaptığını söyledi.

Milli şahlanışın sembolü, istiklal mücadelesinin başlangıcı olan bu anlamlı günü fener alayıyla taçlandırdıklarını ifade eden Özacar, "Milli bayramlarımızla, şanlı tarihimizle ve mazimizdeki başarılarla kıvanç duyuyoruz. Teşekkürler Gelibolu. Süper Lig Şampiyonu olan Galatasaray’ı ve sarı kırmızı renklere gönül veren tüm taraftarlarını kutluyor, Şampiyonlar Liginde başarılar diliyorum." dedi.