Ankara Gelin Adayına "Köprüde" Sürpriz Nikah

Gelin Adayına "Köprüde" Sürpriz Nikah

14.02.2018 - 16:25 | Son Güncellenme:

Elazığ'da damat adayı, nikah töreni için babaevinden aldığı nişanlısına sürpriz yaparak, Türkiye'nin en uzun 4. asma köprüsü olan Şehit Mehmet Şevket Uzun Köprüsü üzerinde nikah kıydırdı

Gelin Adayına Köprüde Sürpriz Nikah

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, astsubay Mahmut Ağın (38), nişanlısı Sertap Göçüm'e (30), sürpriz hazırlayarak Ağın ilçesindeki Türkiye'nin en uzun 4. asma köprüsü olan Şehit Mehmet Şevket Uzun Köprüsü üzerinde nikah kıydırdı.

Haberin Devamı

Görücü usulü tanıştığı Göçüm ile 3 ay önce nişanlanarak evliliğe ilk adımı atan damat adayı Ağın, nikah gününü 14 Şubat Sevgililer Günü olarak belirledi.

Damat adayı, nişanlısına sürpriz yaparak, nikah törenini ilçe belediyesindeki nikah salonunda değil Keban Baraj Gölü üzerinde bulunan Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünde kıyılmasına karar verdi.

Ağın, nikah saatinin yaklaşmasıyla her şeyden habersiz nişanlısını kent merkezindeki baba evinden otomobille alarak Ağın ilçesine doğru yola çıktı.

Daha önce hazır hale getirilen köprüye gelinmesiyle nişanlısı tarafından otomobilden indirilen gelin adayı, büyük bir şaşkınlık içerisinde nikah masasına oturdu.

Burada bekleyen davetliler, çifti davul zurna eşliğinde söyledikleri "Köprüden Geçti Gelin" türküsüyle karşıladı.

Haberin Devamı

Şehitler için okunan duanın ardından çiftin nikahını kıyan Ağın Belediyesi Başkan Vekili Şükran Şerbetçi, yeni çifte Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Şerbetçi, törende yaptığı konuşmada, böyle bir nikaha ilk defa şahit olduğunu belirterek, damat adayının nişanlısı için güzel bir sürpriz hazırladığını belirtti.

Ağın çiftine vatan ve millet için hayırlı evlatlar yetiştirmeleri dileğinde bulunan Şerbetçi, "Ben de evliliğimin 40. yıl dönümünü kutluyorum. Çiftimize de evlilik yolunda nice 40 yıllar diliyorum. Sadece bir öneride bulunacağım. Benim evlilikte '5S' kuralım vardır. Sevgi, saygı, sadakat, samimiyet ve sabır. Bunlara riayet edildikten sonra evlilikte hiç korkulacak bir şey yok, umarım nice 40 yılları devirirsiniz." dedi.

Damat Ağın ise dünyaevine girmeye hazırlanırken nişanlısı için güzel bir sürpriz olacağını düşünerek, nikahın köprüde kıyılmasına karar verdiğini vurguladı. Ağın, şöyle devam etti:

"Çok küçük yaşlarda gurbete çıktım, her izne gelişimde feribottan dolayı burada beklerdim. Uzun yıllar bir köprünün yapılması için bekledik. Çünkü bir an önce köyümüze, memleketimize, sılamıza varmak istiyorduk. Allah da nasip etti, köprümüz yapıldı. Ben de hem böyle özel bir günde hem de bizim için çok anlamlı bir yerde böyle özel bir anı paylaşmak istedim eşimle, çok mutluyum."

Haberin Devamı

Gelin Göçüm de eşinin kendisi için Sevgililer Günü'nde unutamayacağı bir sürpriz yaşattığını aktararak, "Güzel bir sürpriz oldu benim için, beklemiyordum. Ağın Belediyesi nikah salonunda kıyılacağını biliyordum. Köprüde nikah kıyılması sürpriz oldu benim için, çok heyecanlıyım. Unutulmaz bir anı oldu, eşime teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Nikahın tamamlanmasının ardından gelin ve damat adayı ile davetliler, davul ve zurna eşliğinde "Köprüden Geçti Gelin" türküsünü söyledi.