Gündem İstanbul'da fırtına kabusu

İstanbul'da fırtına kabusu

28.09.2014 - 07:54 | Son Güncellenme:

İstanbul’da dün gün boyunca aralıklarla yağan yağmur, gece boyunca etkisini sürdürdü. Esen şiddetli rüzgar nedeniyle de vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bağcılar'da gelin, damat ve 3 akrabalarının bulunduğu gelin arabasının üzerine fırtınanın etkisiyle ağaç devrildi. Şans eseri olay sırasında can kaybı yaşanmazken araç kullanılamaz hale geldi. İDO'nun bu sabahki bazı seferleri iptal edildi.

İstanbulda fırtına kabusu

İstanbul'da fırtına ve yağış gece boyu etkili oldu.

Haberin Devamı

Bağcılar’da düğünlerinin sona ermesinin ardından gelin Tülay Ergene ile damat Korhan Ergene’nin de aralarında bulunduğu 5 kişi, gelin arabasıyla evlerine gitmek üzere yola çıktı. Bağcılar Meydanı’nda seyir halindeki gelin arabasının üzerine saat 23.00 sıralarında, fırtınanın etkisiyle ağaç devrildi. Ağacın şans eseri aracın ön kaportasına düşmesi nedeniyle olayda can kakaybı ve yaralanma yaşanmadı. Gelin, damat ve beraberindekiler, kendi imkanlarıyla otomobilden dışarı çıktı. Ağacın altında kalan gelin arabası, ezilerek zarar görürken meydanın bir yönü trafiğe kapandı. İtfaiye ekipleri, motorlu testere ile ağaç keserek yolu trafiğe açtı.

"ÖLÜMDEN DÖNDÜK"

Damadın amcası oğlu olan aracın sürücüsü İlker Ergene ile o sırada yine araçta olan damadın kardeşi Berkant Ergene, "Bu akşam düğünümüz vardı. Düğün dönüşü bu yoldan gelirken gelin damat, hepimiz içindeyken aracın üzerine koskoca ağaç devrildi. Gelin feryat figan, damat perişan, ölümden döndük. Araba fren basarak falan durmadı. Ağacın devrilmesiyle kendiliğinde durdu. Bu ağacın budanması gerekirdi. Bu ihmalden dolayı ölebilirdik" dedi.

Haberin Devamı

BU SEFERLER İPTAL EDİLDİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Marmara denizindeki kötü hava şartları nedeniyle bu sabah yapılacak bazı seferlerin iptal edildiğini açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre iptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri şöyle:
28-09-2014 07:00 Yenikapi - Bandirma Hızlı Feribot
28-09-2014 08:40 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü
28-09-2014 09:00 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü
TOPRAK KAYDI, ASILI KALDI
İstanbul'da gün boyu devam eden şiddetli fırtına ve sağanak sonucu Kağıthane Seyrantepe Çelikay Caddesi Doğan Sokak'ta toprak kaymayı meydana geldi. Yağmurun oyduğu sokak, kısmen inşaat için kazılmış ancak başlanmamış temel çukuruna doğru çöktü. Çökme sırasında sokakta park halinde bulunan Münir Karağaç'a ait 34 UL 4889 plakalı otomobil askıda kaldı. Araç 4 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.
İstanbulda fırtına kabusu

Haberin Devamı

KÖPRÜ'DE KAMYONET DEVRİLDİ

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü üzerinde bir kamyonet şiddetli rüzgar nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüj üzerinde devrildi. Kazada iki kişi hafif şekilde yaralandı.

Kaza saat 00.30 sıralarında FSM Köprüsü üzeri Edirne istikametinde meydana geldi. İddiaya göre 16 V 0986 plakalı Bursadan İstanbul’a ev eşyası taşıyan içinde 3 kişinin bulunduğu kamyonet, şiddetli rüzgar nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu köprünün orta refüjüne çarparak yan yattı. Kazadan araç şoförü ve araçta bulunan bir kişi yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine kurtarıcı ve sağlık ekipleri sevk edildi.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Kaza nedeniyle köprü üzerinde ve TEM otoyolu Edirne istikametinde uzun araç kuyruğu oluştu. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye sevk edildi. Trafiğe kapatılan köprünün Edirne istikameti kaza yapan kamyonetin kaldırılması sonrası trafiğe yeniden açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kamyonetin içinde bulunan bir kişi Aşırı rüzgar kamyonetin tentesini kaldırdı attı. İki tane yaralı var" dedi.

Yazarlar