Gelinlik Nasıl Ucuza Gelir?

Ülkemizde anında birçok şey fırsata dönüyor ve bir türlü denge tutturulamıyor. Doların yükselmesi birçok ürünün fiyatını artırdı arttırmasına da dolar düşünce hiçbir şey eski fiyatına geri dönmedi. Kısa sürede döneceğe de pek benzemiyor. Çevremde evlenen insan sayısı fazla olunca gelinlik ve düğün piyasasından da haberdar oluyorum. Mutfak eşyaları, gelin dantelleri, kumaşlar ve çeyizler çok pahalı diye çevremde sürekli bir serzeniş var. Geçen hafta Modacı ve Gelinlik Uzmanı Süheyla Aksoy hanımla bir kahve içtik. Bu konuya da değinen Aksoy, gelinlik sektöründeki bazı tedarikçilerin; kumaş, dantel gibi ürünlerde, dolar kuru düşmesine rağmen indirim yapmayıp, piyasanın üzerinde, fahiş fiyatla satış yaptıklarını söyledi. Öyle mi böyle mi derken şu piyasaya bir de ben göz atayım dedim ve bir gelinlik nasıl ucuza getirilir bunun peşine düştüm.

Haberin Devamı

Düğün piyasası başlı başına bir dünya. Gelinlik, çekim gelinliği, kınalık ve hatta düğünde değiştirilecek ikinci bir gelinlik dahi diktirenler var. Size hayalinizdeki gelinliği satma konusunda büyük bir yeteneği bulunan sektör ise bu durumun farkında ve bunu çok iyi kullanmakta. Araştırmaya vakti olanlar gelinlik seçme konusunda şanslı fakat buna zamanı olmayanlar ise daha dikkatli olmalı.

Ne Yapmalıyım?

Öncelikle kendinize en uygun formu belirleyin. Aklınızda bir seçenek olması ayırabileceğiniz fiyatı da belirleyecektir.

Genellikle dantel, inci ve işleme detayı fazla olan gelinlikler daha pahalı. Dolayısıyla gelinliğin üst kısmı her zaman daha fazla göz alacağından, üst kısmına ekstra özen gösterip alt kısımlarını daha az dantel veya işlemeli seçebilirsiniz.

Sadece moda diye kendinize yakışmayan bir model seçmeyin. Hiç alakanız olmayan bir gelinliğe uçuk bir ödeme yapmak zorunda kalırsınız.

Sadece gelinlikten ibaret değil. Seçtiğiniz aksesuarlar da en az gelinlik kadar önemli. “Gelinliğe çok para verdim, onu da düşünemem” derseniz çevrenizden ödünç alabilirsiniz.

Artık her şeyin ikinci el piyasası olduğu gibi gelinliğin de var. Keza kiralanan gelinlikler de öyle aslında. Fakat bazı sitelerde insanlar gelinliğini yayınlıyor ve evlenenlere yardımcı olmak istiyor. Sosyal medyadan araştırmak da faydalı olabilir.

Haberin Devamı

Düğünü baharda düşünenler için şu an gelinlik bakmanın tam zamanı. Çünkü düğün mevsimi başladığında fiyatlar uçuyor.