Ege Gelinlikte bir numara olmaya en büyük aday

Gelinlikte bir numara olmaya en büyük aday

24.01.2018 - 00:38 | Son Güncellenme:

Fuarın sadece Avrupa’nın değil, dünyanın en önemli etkinliklerinden biri olacağına inandığını belirten Demirtaş “259 firmanın 84’ü, teşviklerimizden yararlandı” dedi

Gelinlikte bir numara olmaya en büyük aday

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın kendi alanında dünyanın bir numarası olmaya aday olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

12 yıldır tam destek

Fuara 12 yıldır destek verdiklerini belirten Demirtaş, şöyle dedi: “IF Wedding Fashion ilk başladığı zamanlar, üyelerimize 12 metrekarenin yarısını destek veriyorduk, yani azami 6 metrekare destek alıyorlardı. Fuara duyduğumuz inançla desteklerimizi geliştirmeye devam ettik ve bu yıl teşviklerini firma başına 30 metrekareye çıkardık. Fuarda stand açan 259 firmanın 84’ü, Odamız teşviklerinden yararlanmak üzere bize başvurularını yaptılar. Fuarımız gelinlik alanında dünyanın bir numarası olmaya aday.”

Öte yandan, M.A. Fashions - Tango Group Yönetim Kurulu Üyesi Paul Musu da İtalya’nın, gelinlik sektörünün hem üretici, hem de yönlendirici olduğunu ancak İtalya kadar kaliteli olan ürünleri yarı fiyatına Türkiye’den aldığına dikkati çekti.

Haberin Devamı

‘Çin’i geçecek’

, “Avrupa’dan birçok alıcı, fuar için buraya geliyor. Gördüğüm kadarıyla Türkiye, Çin’in yarattığı sektör hacmini de kısa bir süre içinde kendi bünyesinde toplayacak. Seneye düzenlenecek fuarda bu sürecin tamamlanmış olacağını düşünüyorum” dedi.

Gelinlikte bir numara olmaya en büyük aday

Yarışmanın mucizesi!

İzmir’den doğan ‘dünya markası’ IF Wedding Fashion, moda sektörüne genç ve öncü isimler de kazandırıyor. Fuar kapsamında düzenlenen Gelinlik Tasarımı Yarışması’nda 2015 yılının birincisi olan Taner Tabaklı, bu başarısı sonrasında kariyer basamaklarını çok hızlı tırmanmaya başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü mezunu Taner Tabaklı, “Bir hedefim vardı; kendi markamı kurmak ve moda evimi açmak. Sektörde yıllarca çalıştım. Gelinlik tasarım yarışmasına da sürekli katıldım. Hedefim hep birinci olmaktı. Çünkü o defileyi yapmak istiyordum. Şimdi fuara kendi firmamla katılıyorum. Yeni mezun arkadaşlara mutlaka bu yarışmaya katılmalarını öneriyorum. Birincilik ödülü parayla ölçülemez. Arkanızda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ gibi kurumları alarak kendi defilenizi düzenliyorsunuz. İsminizi lanse etmek, kendi markanızı yaratmak için bu çok önemli bir fırsat” diye konuştu.