Ekonomi Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunları birleştirilecek

Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunları birleştirilecek

13.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nu birleştireceğiz, tek bir kanun yapacağız ama yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünü açan, vergi yükünde eşitliği, adaleti öngören, en önemlisi Türkiye’yi daha rekabetçi yapan bir düzenlemeyi Meclis’e getireceğiz” dedi.

Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunları birleştirilecek

Bakan Ağbal, Bitlis’te yaptığı konuşmada, hükümet olarak önümüzdeki günlerde özellikle ekonomi ile ilgili önemli yasal düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Eylül ayından itibaren bir numaralı gündemimiz inşallah ekonomi olacak. Hükümetin en öncelikli gündemini ekonomi oluşturacak. Şu anda ekonomi koordinasyon kurulunda yapısal reform alanında birçok konuyu görüşüyoruz. Çalışmalar yapılıyor. İnşallah bu hazırlıkları tamamladıktan sonra Meclis’in açılması ile beraber çok kapsamlı yasal düzenlemeleri de Meclis’e getireceğiz. Bakanlığımız ile ilgili birkaç konuda özel çalışmalarımız var. Bunlardan en önemlisi gelir vergisi kanunu. Gelir ve kurumlar vergisi kanunun birleştireceğiz. Tek bir kanun yapacağız. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünü açan, vergi yükünde eşitliği, adaleti öngören, en önemlisi de Türkiyeyi daha rekabetçi bir konuma getirecek bir gelir vergisi kanunu yapmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

İkinci konunun da Katma Değer Vergisi reformu olduğunu kaydeden Ağbal, şöyle konuştu:

“Bunu da çok önemsiyorum. Katma Değer Vergisi Kanunu modern bir kanun. Türkiye’deki KDV kanunu işletmeler üzerinde yükler oluşturuyor. Reform fırsatını yakaladık. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımızı da bir, iki ay içerisinde tamamlayacağız.”