Eğitim Genç Akademisyenler ve Lisansüstü Öğrencileri Yükseköğretim Yeterlilik Paneli

Genç Akademisyenler ve Lisansüstü Öğrencileri Yükseköğretim Yeterlilik Paneli

28.04.2014 - 14:00 | Son Güncellenme:

"Türkiye yükseköğretim yeterlilikler çerçevesi kapsamında genel olarak yükseköğretimin bundan sonraki gelişmesinde önemli bir katkı oluşturacağını ümit ediyoruz "

Genç Akademisyenler ve Lisansüstü Öğrencileri Yükseköğretim  Yeterlilik Paneli

İstanbul Bilimler Akademisi (İBA) Vakfı, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Akçakoca'da gerçekleştirilen "Genç Akademisyenler ve Lisansüstü Öğrencileri Yükseköğretim Yeterlilik Paneli" sona erdi.

Haberin Devamı

Akçakoca ilçesinde bir otelde gereçekleşetirilen ve 4 gün süren panele ilişkin AA muhabirine açıklama yapan İBA Vakfı Başkanı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülfettin Çelik, programa bekledikleri desteği ve ilgiyi gördüklerini söyledi.

Panel boyunca öğrenci ve öğretim görevlilerinin ciddiyetle konulara el attığını anlatan Çelik, "Öğrenim tartışmaları ortaya çıktı, bu tartışmaların nihayetinde de bir sonuç bildirgesi hazırlandı. Önümüzdeki günelerde bildirge hazırlanmış olacak. Bu sonuç bildirgesinin, Türkiye yükseköğretim yeterlilikler çerçevesi kapsamında genel olarak yükseköğretimin bundan sonraki gelişmesinde önemli bir katkı oluşturacağını ümit ediyoruz. Hayırlara vesile olsun " dedi.

Haberin Devamı

Etkinliğe yaklaşık 20 üniversiteden 80 lisansüstü öğrencinin biraraya geldiğini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"İBA olarak benzer faaliyetlere devam edeceğiz. Bazı projelerimiz var. Örneğin yurtdışı öğrencilerini de bu sürece katarak Türkiye dışındaki eğitim standartlarının fiili durumda onları da dinleyerek onların da katkısını ölçmek, görmek ve Türkiye'ye taşımak istiyoruz. Burada en önemli konu başlığı, yükseköğretimi karşılıklı yönetenler ve yönetilenler, hoca-öğrenci ilişkisinde diyalogla katılımın olduğu bir işbirliğinin yürütülmesinin sağlıklı olacağına dair bir yaklaşım ifade edildi."

Program, katılımcılara plaket ve katılım belgesinin verilmesinin ardından son buldu.