Gündem Genç avukatlardan baretli mezuniyet

Genç avukatlardan baretli mezuniyet

16.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan 2013-14 öğretim yılında mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı.

Genç avukatlardan baretli mezuniyet

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılan törende öğrenciler, ’Direne direne kazanacağız’ yazılı pankart ile Türk bayrağı açtı, bir öğrenci de baretiyle madenlerde yaşanan ölümleri protesto etti.
Törene, Adli Yargı Komisyon Başkan Yardımcısı Hakim Mehmet Arık, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
İlk üç dereceye giren Mert Çakıcı, Tuğba Erzurum ve Serap Savaş ile Yüksek Onur ve Onur listesinde yer alan öğrencilere diplomaları verildi.

‘Kazanacağız’
Bir kız öğrenci ’Direne direne kazanacağız’, bir başka kız öğrenci ’Adalet için geliyoruz’ yazılı pankart, bir türbanlı öğrenci de Türk bayrağı açtı. Bir erkek öğrenci de madenlerdeki ölümleri protesto etmek için başında madenci baretiyle çıkınca ayakta alkışlandı.
Öte yandan Balıkesir Devlet Hastanesi’nde 35 yıl müdür yardımcılığı yapıp, eylül ayında emekli olan ve ikinci fakülteyi bitiren 55 yaşındaki görme engelli Salih Mehmet Aslan da töreni izlemeye gelenler tarafından ayakta alkışlandı. Aslan, diplomasını alırken kendisine destek olan kızı Sermin Esen, gözyaşlarına hakim olamadı.