Muğla GENÇ BAŞARI ŞİRKET PROGRAMI EĞİTİMLERİ BAŞLADI

GENÇ BAŞARI ŞİRKET PROGRAMI EĞİTİMLERİ BAŞLADI

12.12.2014 - 10:10 | Son Güncellenme:

.

GENÇ BAŞARI ŞİRKET PROGRAMI EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ile Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında imzalanan protokol ile düzenlenen “Genç Başarı Şirket Programı” eğitimlerin ilki MÜSİAD Muğla Şubesi toplantı salonunda gerçekleşti.
Genç Başarı Şirket Programı eğitim sorumlusu Seçil Çelebi program hakkında bilgi vererek, “Ortaöğretim öğrencilerine yönelik planlanan ve dünyada 1936 yılından beri uygulanmakta olan bir programdır. Bu program ile öğrenciler, ‘Eğitimci eğitimine’ katılmış olan gönüllü öğretmenleri ve iş dünyasından gönüllü danışmanları eşliğinde mini şirketler kurmaktadırlar. Öğrencilerin, ürün veya hizmet üretmek, üretim veya hizmet aşamalarında iş planı, üretim, finans ve pazarlama raporu oluşturmak, sattıkları hisse senetlerinin kayıtlarını tutmak, şirket içindeki kişisel olanakları ve sorumlulukları belirlemek, üretim ve denetim sağlamak, satış stratejilerini belirlemek, ürünlerini pazarlamak gibi sorumlulukları vardır. Program gerçek bir deneyim sunmaktadır. Ayrıca bu programın devamında öğrenci şirketleri uluslararası yarışmalara ve fuarlara katılabilmektedir” dedi.
60 yönetici ve öğretmenin eğitim aldığı programın sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Ahmet Üğe katıldı. Törende konuşan Kırbaç, “Aldığımız geri dönüşümler ve izlenimlerim eğitimlerin verimli geçtiği yönünde. Biz gençlerimizi hayata hazırlama konusunda onlara bir fırsat sunabilir miyiz diye düşündük. Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bir heyecan yaratmayı amaçlamaktayız. En azından öğrencilerin sabah okula gelirken hızlarında bir nebze olsun artış yapabilmek bizi mutlu edecektir. Bu uygulamanın okullarımız için olumlu anlamda hanemize yazılacak bir aktivite olacağını düşünüyorum. Bu çalışma meslek liseleri için çok önemli ama genel amaçlı Anadolu Liseleri için de bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Bu etkinlikle yapacağımız çalışmalar, çocuklarımızın farklı farklı alanlardaki bilgilerini birleştirerek o bilgileri hayata dair becerilere dönüştürmeye yardımcı olacaktır. Başlatmak önemli değil, önemli olan devam ettirmektir” dedi.