Tunceli Genç Çiftçi Hibe Desteği

Genç Çiftçi Hibe Desteği

20.07.2018 - 16:59 | Son Güncellenme:

.

Genç Çiftçi Hibe Desteği

TUNCELİ (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl Tunceli'de uygulanacak Genç Çiftçi Destekleme Programı hibe sözleşmeleri imzalandı.

Haberin Devamı

Tunceli Gıda Tarım İl Müdürü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de Genç Çiftçi Destekleme Programı kapsamında 4 milyon 650 bin lira ödenek aktarıldığını anımsattı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda 155 projenin hibeden faydalanmaya hak kazandığını belirten Kaya, "Tunceli'de genç çiftçi desteklemeleri programından destek almaya hak kazanan üreticilerimizle sözleşmelerini imzalayarak projemizi başlattık. Tunceli'de tarım ve hayvancılığın gelişmesi kentin ekonomisini de beraberinde kalkındıracağından bu tür projeler geleceğe dönük atılan en önemli adımlardır." dedi.

Gençlerin köylerinde tarım ve hayvancılığa yönelmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"İlimiz genelinde uygulanacak bu program ile işsiz gençlerimizin üretime dahil olması hem işsizliği azaltacak hem de aile ekonomilerine, Tunceli ekonomisine girdi sağlayacaktır. Küçük adımlarla hayata geçirilecek projeler idealleri olan gençlerle büyük işletmelere dönebilir. Yeter ki gençlerimiz hayallerini bizimle paylaşsın, emek versin. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kentin toprakları organik tarım ve hayvancılık için ciddi bir potansiyele sahiptir. Doğal şartlarda üretilecek ürünlerin pazar sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyoruz. Doğal ürünlere her geçen gün talebin arttığı bir ortamda, gençlerimizin aklı, bilimi ve teknolojiyi kullanarak üretim yapmaları gerekiyor. Kentimizin ürettiği ürünlerle markalaşması için çalışıyoruz."

Projelerin Tunceli'ye hayırlı olmasını temennisinde bulunan Kaya, programa destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'e genç çiftçiler adına şükranlarını sundu.

Yazarlar