Mersin Genç Çiftçi Projesi İle Mantar Serası Kurdu

Genç Çiftçi Projesi İle Mantar Serası Kurdu

06.11.2018 - 15:51 | Son Güncellenme:

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan Mehtap Göküş, aldığı destekle kurduğu serada mantar hasadına başladı

Genç Çiftçi Projesi İle Mantar Serası Kurdu

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında destek alarak mantar serası kuran 31 yaşındaki Mehtap Göküş, bir ay gibi kısa sürede ürün elde etmeye başladı.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Arkum Mahallesi'nde yaşayan Göküş, bir ay önce projeye başvurarak, 120 metrekarelik alanda mantar serası oluşturdu.

Toplamda 60 bin liraya mal olan ve 27 bin lirası devlet tarafından karşılanan serada üretime başlayan Göküş, kısa sürede yetiştirdiği istiridye mantarlarını toplamaya başladı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yusuf Gün ile Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da genç çiftçiyi ziyaret ederek, ürünlerini inceledi.

Genç Çiftçi projesi kapsamında kurulan mantar serasını gezip üreticiyi ziyaret ettiler.

Doygun, açıklamasında, ilk ürünlerin hasadından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Çiftçimizin, Ziraat Odamız ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün de destekleriyle daha da kaliteli ürünler elde ederek ekonomiye kazandıracağına inancımız tam. Üreticimize hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Mantar üretiminin bölgede alternatif ürün olarak yapılabileceğine de değinen Doygun, "Özellikle iç piyasa mantar çok sık kullanılan bir gıda maddesi. Fiyatı ile de üreticisine kazandıran mantarı, çiftçilerimize tavsiye ediyoruz. Bilgi almak ve üretim yapmak isteyen herkese Ziraat Odası olarak destek verebiliriz." diye konuştu.

Göküş, ürettiği mantarların kilogramını 10 liradan sattığını belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin. Genç Çiftçi Projesi sayesinde mantar seramızı oluşturduk ve bir ay gibi kısa bir sürede ürün elde etmeye başladık. Şu anda hasat ettiğimiz mantarlar kısa sürede tükeniyor. Amacım buradan elde ettiğimiz gelirle bu işi daha da geliştirmek." ifadesini kullandı.