Edirne Genç Çiftçiler Merakla Bekledi, Hibe Düvelerine Kavuştu

Genç Çiftçiler Merakla Bekledi, Hibe Düvelerine Kavuştu

26.10.2017 - 15:28 | Son Güncellenme:

.

Genç Çiftçiler Merakla Bekledi, Hibe Düvelerine Kavuştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsal kalkınmayı teşvik projesi olan ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında üreticiler, hibe düvelerine kavuştu. Merakla hayvanlarının gelişini bekleyen aileler, köylere dönüşün artmasını savunduklarını belirtti.
Edirne’de, Genç Çiftçi Projesi kapsamında, Edirne Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Tesisleri’nde gerçekleştirilen teslim töreninde, üreticiler hibe düvelerini teslim aldı. Kura çekiminin ardından 6’şar adet olmak üzere toplam 534 adet düvenin teslimi yapıldı.

"Kenttekiler, köyün kıymetini öğrensinler"
Edirne’ye bağlı köylerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve projeden yararlanma hakkı kazanan üreticiler, köylere dönüşün arttırılması adına bu projelerin çok önem arz ettiklerini belirterek, aldıkları hibe hayvanlar ile günden güne kendi ahırlarını da geliştirmeyi ve büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

"534 adet büyükbaş hayvan üreticimize teslim edildi"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdür Vekili Atilla Bayazıt da "Genç Çifti Projelerinin desteklenmesi amacıyla ilimize 2016 yılında 151 genç çiftçi projesi için 4 milyon 530 bin TL ödenek tahsis edilmiş olup, projelerini uygulayan genç çiftçilerin hibe ödemeleri gerçekleştirilmiştir. İlimize tahsis edilen 89 adet büyükbaş hayvancılık projesi kapsamında, toplamda 534 adet düvenin hak sahibi genç çiftçilerimize teslimi bugün itibariyle tamamlanmış olacak. Ayrıca 39 genç çiftçiye toplam bin 443 adet küçükbaş hayvanın da en kısa sürede teslimi öngörülmektedir" dedi.
Kura çekiminin ardından teslim törenine çocukları ile birlikte katılan üretici aileler, hibe hayvanlarını teslim aldı.