Ekonomi Genç çiftçiye destek artıyor

Genç çiftçiye destek artıyor

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, israfın tüm dünya için önemli bir konu olduğunu belirterek, “Daha fazla sağlıklı gıda üretirsek ve israfı önlersek, açlıktan ölüm oranlarını azaltacağımıza inanıyorum” dedi.

Genç çiftçiye destek artıyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) desteğiyle bakanlıkta “Dünya Gıda Günü” etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Fakıbaba, burada yaptığı konuşmada, bu sene Dünya Gıda Günü temasının “Göçün geleceğini değiştirin, gıda güvenliğine ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın” olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yaklaşık 3.5 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını anımsatan Fakıbaba, “Birleşmiş Milletler rakamlarına göre yaklaşık 66 milyon insan zorla yerinden edilmiştir. Bunların yüzde 26’sı ülkemizin bulunduğu coğrafyada misafir edilmektedir. Mültecilerin önemli bir bölümünü Suriye, Afganistan ve Güney Sudan olmak üzere üç ülkenin vatandaşları oluşturmaktadır” diye konuştu.

Fakıbaba, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesi yaptıklarına işaret ederek, geçen sene yaklaşık 15 bin genç çiftçiye 450 milyon lira hibe verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

483 milyon TL

Bu yıl da 16 bin genç çiftçiye 483 milyon lira hibe desteğinin sağlanacağını dile getiren Fakıbaba, şu ana kadar 330 milyon lira hibe ödemesi yapıldığını aktardı.

Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin gıda üretimini artırdığında dünyada çok önemli bir yerde olacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Toprağımızı suyla ve çiftçimizi bilgiyle donatırsak Türkiye çok ciddi bir tahıl ambarı ve gıdanın merkezi haline gelecektir.

Ayrıca gıdada israf tüm dünya için çok önemli bir konu. Allah’ın izniyle daha fazla sağlıklı gıda üretirsek ve israfı önlersek açlıktan ölüm oranlarını azaltacağımıza inanıyorum.”