Kars Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu basınla biraraya geldi

Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu basınla biraraya geldi

20.01.2015 - 10:07 | Son Güncellenme:

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (KTSO) bünyesinde kurulan Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çantay ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerle bir araya gelerek yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu basınla biraraya geldi

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (KTSO) bünyesinde kurulan Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çantay ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerle bir araya gelerek yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Kars Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İbrahim Çantay, Başkan Yardımcısı Benan Zehra Erdağı, icra komitesi üyeleri Bülent Uyanık, Emre Koçali, Fahrettin Sezgin İli katıldı. Toplantıda, icra komitesi üyeleri İsmail Kaya, Murat Alibeyoğlu, Onur Alp Yardımcı, Göksel Ubiç, Ruhullah Erdem, Ufuk Aküzüm, İsmail Yentürk, Ömer Tanboğa, Haluk Ateşoğlu ve Güven Demir de hazır bulundu.
Toplantıda Kars Genç Girişimciler Kurulu İcar Komitesi Başkanı İbrahim Çantay, toplantıya katılan gazetecilere teşekkür ederek, kurulun Kars il genelinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde de kurulan Genç Girişimciler Kurulu’nun il genelinde yapacağı faaliyetler için gazetecilerden destek istedi.
Kurulun asıl amaç ve görevlerinin oda ve borsanın izinden giderek bilinçli ve atılgan gençliğin aktif rol üstlenmesini sağlamak olduğunu belirten İbrahim Çantay, “Üniversite olarak, gençlik olarak projelere imza atmayı hedefliyoruz. Kars gençliği olarak hepimiz bir iş sahibi olduğumuz zaman ek istihdam yaratmak adına oda ve borsa imkanlarıyla bunlara destekler almaktır. Hepinizin bildiği üzere TOBB Türkiye’nin en büyük birliğidir, en güçlü birliğidir. Biz de bu güçlü birliğin Kars’taki genç girişimcileriyiz. Bizde Kars Girişimciler Kurulu olarak 12. ayda yaptığımız seçimlerde genel sekreterimiz Birol bey ve borsa genel sekreterimiz Adem beyin katkıları ile yaptığımız seçimler de arkadaşlarımız da katkıları ile başkanlığa seçildim. Başkan yardımcım oda üyesi Zehra hanım, oda üyesi Onur bey ve borsadan başkan yardımcımız Ömer Tanboğa bey arkadaşımızdır” dedi.
Çantay, “Bu anlamda şehirde tarım ve hayvancılık, ticari öğeler, ticari getiriler çok kısıtlı ve dar. Gençlik açısından yarın kimseye ‘ya bu böyle olsaydı daha iyi olurdu’ da dememesi için biz de bu kurulu oluşturduk. Toplum destekleri ile oda ve borsa başkanlarımızın destekleri ile bizde bu kurulda karınca kararınca bir şeyler yapmaya başladık. Kimseye ‘yarın bu böyle olabilirdi’ dememek adına, şehirde gençlik, projeler ve üniversite adına, SERKA adına, TKDK adına, yapılacak olan projeler de biz de varız demek adına buradayız. İlimizde bu kurul ticaret ve borsa adına odalar ve borsalar kurulunun kurulduğu zamandan beri var olan bir kurul. Biz de bunu daha etkili bir hale getirmek için harekete geçtik. Arkadaşlarımızın ve sizlerin de destekleri ile biz de elimizi taşın altına koyup çalışmaya talip olduk. İnşallah siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın ve ağabeylerimizin de desteği ile kurulumuz adına şehrimiz de güzel projelere imza atacağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından GGK İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çantay ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla Kars’ın sorunlarını tartıştılar. Kars’a yapılması gerekenler masaya yatırıldı.