Gündem Son Dakika Haberi: 1 polis şehit oldu, Sinan Çetin'in oğlu gözaltına alındı

Son Dakika Haberi: 1 polis şehit oldu, Sinan Çetin'in oğlu gözaltına alındı

27.01.2016 - 12:23 | Son Güncellenme:

İstanbul'dan üzücü bir son dakika haberi geldi. Beşiktaş'ta karşı yönden gelen otomobil ile polis aracının kafa kafaya çarpıştığı kazada, bir polis şehit olurken, bir polis de yaralandı. Polis aracı ile çarpışan lüks otomobilin sürücüsünün ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin olduğu öğrenildi. Rüzgar Çetin gözaltına alındı.

Son Dakika Haberi: 1 polis şehit oldu, Sinan Çetinin oğlu gözaltına alındı

Kaza, saat 01.00 sıralarında Çırağan Caddesi, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, Ortaköy istikametinde ilerleyen ve içerisinde 2 polis memurunun bulunduğu 34 A 4342 plakalı trafik ekibi, karşı istikametten gelen 34 RUZ 27 plakalı lüks Otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazanın şiddetiyle savrulan polis aracı, yol kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra demir parmaklıklara çarparak durdu. Ön kısmında büyük hasar oluşan lüks otomobil ise yol ortasına savruldu.
2 POLİS YARALANDI
Kaza sırasında yan koltukta oturan polis memuru İsmet Fatih Alagöz araçtan fırlayarak yola savrulurken, aracı kullanan polis memuru sürücü koltuğunda sıkıştı. Otomobil sürücünün ise kazayı yara almadan atlattığı öğrenildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi. sağlık ekipleri, yola savrulan ve durumu ağır olduğu öğrenilen polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ü ambulansla Acıbadem Fulya Hastanesi’ne kaldırdı.
Bu sırada itfaiye ekipleri de polis aracı içerisinde sıkışan diğer polis memurunu kurtarmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 15 dakikalık çalışması sonucu, yaralı polis memuru araçtan çıkartılarak ambulansa taşındı. Şişli Hamidiye Etfal eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan polis memurunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.
YARALI POLİS MEMURU HASTANEDE ŞEHİT OLDU
Kaza sırasında yola fırlayarak ağır yaralanan polis memuru, kaldırıldığı Fulya Acıbadem Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere ragmen kurtarılamayarak şehit oldu. Hastane önünde mesleştaşlarından umutlu haberin gelmesini bekleyen memurlar, İsmet Fatih Alagöz’ün ölüm haberini alınca üzüntüye boğuldu.
SÜRÜCÜ GÖZALTINDA
Kazaya karışan lüks otomobil sürücüsünün ise olaydan sonra gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüğü öğrenildi.
OLAY YERİNDE İNCELEME YAPILDI
Öte yandan polis, kaza sonrasında Çırağan Caddesi’ni çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri, otomobil ve çevresinde inceleme yapıp, kaza yerini fotoğrafladı. Çevrede bulunan mobese kameraları da incelemeye alındı. Kaza yapan araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Diyarbakır'dan kahreden haber geldi

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ile Uzman Çavuş Osman Ateş'in şehit olmasının ardından, keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan ve ağır yaralanan komiser tedavi altında bulunduğu Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

Haberin Devamı

Sur'da bugün çatışmalarda şehit olanların sayısı 3'ü asker, 1'i komiser olmak üzere 4'e yükseldi. Saldırılarda yaralanan 3 asker ile 1 polisin tedavileri ise sürüyor.

KAYSERİ 1. KOMANDO TUGAYINDAN GİTMİŞLERDİ...

Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan geçici görevle Diyarbakır’a giden şehitler Yüzbaşı Can Çiğa’nın Mersin’de, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan’ın İzmir’de ve Uzman Çavuş Osman Ateş’in Tokat’ta oturan ailelerine oğullarının şehit düştüğü haberi verildi.

MERSİN... 2 AY ÖNCE BABA OLMUŞTU
Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın Mersin’deki baba evine ateş düştü. Şehidin 2 ay önce Ahsen adında bir kızının dünyaya geldiği belirtildi. Şehit yüzbaşının merkez Mezitli İlçesi’nin Viranşehir Mahallesi’nde yaşayan babası Yaşar ve annesi Ayla Çiğa’ya acı haberi vermeye giden Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve beraberindeki askeri yetkililer, aileyi evde bulamadı. Dışarıda olduğu belirlenen aile bir gerekçeyle eve çağırıldı. Ailenin, eve geldiğinde oğullarının şehit olduğunu anlamaması için askeri araçlar, ambulans ve askeri yetkililer sitenin önünden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 1 saat sonra eve gelen 2 çocuklu anne- babaya acı haberin verilmesiyle birlikte sağlık ekipleri de eve girdi. Asker ve polisler 7’nci kattaki şehit evinin balkonuna Türk bayrağı asarken, şehit haberini alan bazı komşular da balkonlarını bayraklarla donattı. Ayrıca sitenin girişinde inzibatlar nöbet tuttu.
Son Dakika Haberi: 1 polis şehit oldu, Sinan Çetinin oğlu gözaltına alındı
Nadiye Çiğa ile evli olan ve 2 ay önce de Ahsen adını verdikleri kız çocukları dünyaya gelen Yiğitcan Çiğa’nın Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nda görev yaparken geçici görevle Diyarbakır’a gönderildiği öğrenildi. Çiğa, yarın ikindi namazının ardından düzenlenecek törenle Mersin Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verilecek.
ŞEHİT ASKERİN SOSYAL PAYLAŞIM HESABINDA AĞLATAN DETAY
Diyarbakır’ın Sur İlçesinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın sosyal medya hesabında eşine armağan ettiği şarkı ve altına yazdığı yorumlar okuyanları ağlattı. 3 Ocak’ta sosyal paylaşım sitesinde, eşi Nadiye Kaya Çiğa’nın sayfasında 'Benim gözüm sende’ adlı parçayı paylaşan şehit asker, videoya 'hanımefendi size gelsin’ notunu ekledi. Nadiye Kaya Çiğa ise videoya ’Aşkım benim. Ama niye Nuh-u nebi zamanından kalma şarkı?’ yorumunu yazdı. Yiğit Can Çiğa ise yoruma, "Şarkı Nuh’u Nebi ama hissiyat güncel. Aklıma geldi, yazayım dedim’ diye cevap verdi. Genç çiftin, 2 ay önce Ahsen ismini verdikleri bir bebekleri dünyaya gelmişti.
KAYSERİ'YE ATEŞ DÜŞTÜ...
Kayseri 1’inci Komando Tugayında görevli şehit astsubay üstçavuş Özgür Erdoğan’ın şehadet haberi Kayseri’nin Talas ilçesi Mevlana mahallesinde oturan eşi Öznur’a iletildi. Genç kadın, fenalık geçirirken, Özgür- Öznur çiftinin 6 yıllık evli olduğu ve 5 yaşında kızları Eylül Ada’nın bulunduğu belirlendi. Şehidin ailesinin aslen Sivas’ın Divriği ilçesinden olduğu ancak, baba ocağının İzmir’de olduğu ifade edildi.
Erdoğan’ın şehit olduğu haberi, İzmir’de oturan ailesini yasa boğdu. Baba Sait Erdoğan, oğlunun telefonlarına ulaşamayınca yardım istemek için gittiği Çiğli İlçe Jandarma Komutanlığı’nda acı haberi aldı. Evine askeri heyetle gelen Sait Erdoğan, "Oğlum, o kurşunlar bana geleydi" diyerek gözyaşı döktü.
Son Dakika Haberi: 1 polis şehit oldu, Sinan Çetinin oğlu gözaltına alındı
'O KURŞUNLAR BANA GELEYDİ’
Askeri araçtan "Yavrum, Oğlum, o kurşunlar bana geleydi. İki ay sonra izne geleceğini söylüyordun" ağıtları yakıp, gözyaşı dökerek inen Sait Erdoğan, evine girip oğullarının şehit olduğu haberini eşi Mübeccel Erdoğan’a verdi. Askeri heyetle gelen sağlık görevlileri, 5 çocuklarından 2’ncisi olan Sait’in acısını yaşayan anne ve babaya müdahalede bulundu. Acı haber sonrasında ailenin yakınları ve komşuları eve akın etti.
MEMLEKETİ SİVAS’IN DİVRİĞİ İLÇESİ’NDE DE YAS
Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan geçici görevle Diyarbakır’a gittiği öğrenilen Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan’ın, Sivas’ın Divriği İlçesi’ne bağlı Bahçeli Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Öznur Erdoğan ile evli olan şehidin Divriği’deki yakınları da acı haberle gözyaşına boğuldu.
Son Dakika Haberi: 1 polis şehit oldu, Sinan Çetinin oğlu gözaltına alındı
TOKAT'A ACI HABER
27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş'in Tokat'taki ailesine şehadet haberi verildi. Oğullarının şehit olduğu haberi, annesi Resmiye ve babası Mustafa Ateş'e, Pazar ilçesine bağlı Çiftlik köydeki evlerine giden Mersin Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Acı haber üzerine şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Tokat Valisi Cevdet Can ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin halası Zeynep Aslan da acı haber üzerine ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehidin 3 kardeşi olduğu belirtildi.
YENİ AHIR YAPTIRIYORDU
Şehit Osman Ateş'in, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan babasının hayvanları için köydeki evlerinin bahçesine yeni bir ahır yaptırdığı öğrenildi. Tuğlalarla örülen ahırının henüz tamamlanmadığı da görüldü.

Haberin Devamı