Yalova "Genç İletişimcilere Tavsiyeler" Etkinliği

"Genç İletişimcilere Tavsiyeler" Etkinliği

08.11.2016 - 16:59 | Son Güncellenme:

Etkinlik kapsamında haber sunucusu Ali Kırca öğrencilerle bir araya geldi

Genç İletişimcilere Tavsiyeler Etkinliği

YALOVA (AA) - Yalova Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince düzenlenen "Genç İletişimcilere Tavsiyeler" etkinliği programında haber sunucusu Ali Kırca öğrencilerle buluştu.

Haberin Devamı

Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen programda Kırca, öğrencilere deneyimlerini anlattı.

Televizyonculuk hayatı boyunca pek çok program yaptığını ve yine de heyecanını kaybetmediğini belirten Kırca, şöyle konuştu:

"Heyecanlıyım onun için beni mazur görün. Kırk yılı aşkın televizyon haberciliği yaptım. Bu, 40 yıl ve o 40 yılın bir ayı, günü, haftası, saniyesinde bile heyecanınızı kaybederseniz hiç bir şey olmaz. Bu 40 yıl heyecanla yaşandı ve ancak heyecanla yaşanabilirdi. Onun için 40 yıl boyunca her akşam yayına çıktığımda aynı heyecanı yaşadım. Şimdi de Atv ana haber bültenini sunuyor gibi ya da Siyaset Meydanı'nda bir tartışmayı yönetiyorcasına o heyecanı şu anda da sizinle birlikte olduğum için yaşıyorum. "

Haberin Devamı

Öğrencilere heyecanlarını kaybetmemeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Kırca şöyle devam etti:

"Hayatınızda birinci öğretiniz 'heyecan' olsun. Heyecanınızı hiç yitirmeyin heyecanınız yoksa hiç bir şey olmuyor. Televizyon haberciliğine tesadüfen başladım. Zorluklardan dolayı başladım ve bu işte bir şeyler yapmaya çalıştım. Akşehir doğumluyum. Nasreddin Hoca'nın hemşehrisiyim. Onun şehri·nde doğduk ve büyüdük. Bize miras bıraktığı fıkralarıdır onunla övünürüz."

Nasreddin Hoca'nın "ya tutarsa" fıkrasını anlatan Kırca, "Heyecandan sonra 'ya tutarsa' bunu yazın bir yere. Bu insanların size bir şeyin olmayacağını, olamayacağını söylediği anda umudu yaşatmaktır. 'Hiçbir şey olmaz, bundan bir şey çıkmaz, bunu yapamazsın, bu program tutmaz, bu yazı, bu roman tutmaz', bütün bunlara cevap olarak 'ya tutarsa' demeliyiz. Tıpkı benim Siyaset Meydanı programını yapmaya karar verdiğimde bazılarının 'bu program tutmaz' ve benim onlara 'Ya tutarsa' demem gibi." diye konuştu.

Okul Müdür Yardımcısı Yılmaz Özteki·n ise Kırca'nın mesleki yaşamıyla ilgili bir konuşma yaptı.

Daha sonra, Okul Müdürü Uğur İnan, Kırca'ya plaket takdim etti.