Gündem Genç işadamı kansere yenildi

Genç işadamı kansere yenildi

21.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki aydır sağlık sorunlarına teşhis konulamayan Virginia Angus mekânlarının sahibi Mustafa Burak Altay önceki gün hayatını kaybetti. Ailesi, Altay’ın geçen hafta akciğer kanseri olduğunun anlaşıldığını belirtti

Genç işadamı  kansere yenildi

Altay ailesinin üçüncü kuşak temsilcilerinden olan Mustafa Burak Altay(35), Eminönü Mercan’da ve Nişantaşı’nda bulunan Virginia Angus’un sahibiydi. 2010’da Amerika’nın Virginia eyaletinden getirilen Black Angus cinsi sığırlarla Sakarya’da bir çiftlik kuran Altay, restoran açma kararı aldı. Dedesinin Mercan yokuşundaki dükkânında restoran açan Altay, etlerinin kalitesi ve hamburgerlerinin lezzetiyle kısa sürede tanındı. 2014’te ikinci dükkanını Nişantaşı’nda açan Altay, Virginia Angus isimli mekânlarını “Right Food/Doğru Besin” felsefesiyle kurduğunu belirtmişti.

Tüberküloz dediler

Başarılı işadamı, 2.5 ay önce sağlık sorunları yaşamaya başladı. Doktorlar ilk olarak tüberküloz teşhisi koydu. Bir süre tedavi gören Altay, normal hayatına geri döndü. Ancak geçen hafta tekrar sağlık sorunları yaşamaya başlayınca bir kez daha hastanenin yolunu tuttu. Çok hızlı seyreden bir hastalıkla boğuşmaya başlayan Altay’ın akciğer kanseri olduğu anlaşıldı. Ancak geç kalınmıştı. Altay, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

‘Çok ani bir kayıp’

Altay için dün Eyüp Sultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Altay ailesinin yanı sıra Burak Altay’ın arkadaşları ve çalışanları da katıldı. Altay’ın eşi Nilgün Altay, “Ardında bana 6 ve 10 yaşlarında iki kız evlat bıraktı. 2.5 aydır rahatsızlığı vardı, son bir ay rahatsızlığı giderek şiddetlenmişti. Hastalığı tüberküloz deniliyordu daha sonra kanser olduğu anlaşıldı. Çok ani bir kayıp oldu bizim için” dedi.

Baba Kemal Altay ise, “İki kız, bir erkek üç çocuğum vardı. Mustafa Burak en ufaklarıydı. Söyleyecek söz bulamıyorum. Evladımı kaybettim, acım çok büyük” dedi. Altay’ın cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi.