Diyarbakır GENÇ SANATÇILARDAN ORTADOĞU SERGİSİ

GENÇ SANATÇILARDAN ORTADOĞU SERGİSİ

10.11.2014 - 17:30 | Son Güncellenme:

.

GENÇ SANATÇILARDAN ORTADOĞU SERGİSİ

Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ali Durğın ve Abdullah Mercan’ın Ortadoğu adlı resim sergisi Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda açıldı.
Ortadoğu’da yaşanan olayları ve acıları konu edinen genç sanatçıların, 20’si kara kalem portre ve yağlı boya çalışmadan oluşan 32 eserinin sergisi açıldı. Sergide aralarında Musa Anter, Hrant Dink, Şeyh Sait, Seyit Rıza, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Ferhat Kurtay, Mahir Çayan, Mahmut Zengin, Akif Yılmaz, Eşref Aynık ve Kemal Pir’in de bulunduğu, faili meçhul cinayete kurban gitmiş, Diyarbakır 5 No’lu cezaevindeki işkencelerde ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş kişilerin kara kalem portresi bulunuyor. Ayrıca yağlıboya tablolarda Halepçe’den, Roboski’ye, Şengal’den Rojava’ya Ortadoğu’da yaşanan olaylar resmedilmiş.
Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, gençleri kutlayarak, “Lise çağındaki gençlerin toplumsal duyarlılığı esas alarak böyle bir sergiyi açmaları Kürt sanatı ve sanatçıları açısından umut vericidir” dedi. “Bu sergi adeta Ortadoğu’daki acıların kolajı gibi olmuş. Halepçe’den, Afrika’ya, Roboski’den 5 No’lu Cezaevi’ne kadar tüm acılar işlenmiş” dedi.
Amed Sanat Galerisi Koordinatörü Barış Seyitvan da serginin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin genç sanatçıları desteklemesindeki kararlılığın göstergesi olduğunu belirterek, “Diğer genç sanatçıları teşvik ve motive etmesi açısından bu destek ve katkı devam edecektir” diye konuştu.
Sergi 16 Kasım tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.