Gündem Çocuk yazarın şüpheli ölümü

Çocuk yazarın şüpheli ölümü

17.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

12 yaşında yazdığı romanıyla dünyanın en genç ikinci yazarı olan Eren Demir oturduğu apartmanın bahçesinde ölü bulundu. Demir’in intihar edip etmediği araştırılıyor

Çocuk yazarın şüpheli ölümü

‘Kristal Kılıç’ adlı fantastik romanı sayesinde 12 yaşında “dünyanın en genç ikinci yazarı” olarak tanınan Eren Demir’in (16) cansız bedeni oturduğu apartmanın bahçesinde bulundu. Yüksekten düşme sonucu öldüğü belirlenen Demir’in, intihar edip etmediği araştırılıyor.

Balkondan düşmüş!
Lise son sınıf öğrencisi Eren Demir’in cesedi, önceki gece saat 23.30 sıralarında ailesiyle yaşadığı Ataköy 4. kısımdaki apartmanın bahçesinde bulundu. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, incelemede Demir’in oturduğu 10. kattaki dairenin balkonundan düşerek öldüğünü belirledi. Cesedin yanında parçalanmış bir cep telefonu bulan polis, Demir’in cep telefonuyla konuşurken düştüğünü tespit etti.
Olayın intihar olduğu üzerinde duran polis ekipleri, Demir’in cesedini, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırdı. Eren Demir’in, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olan babası Prof. Dr. Türkay Demir ve psikiyatrist annesi Demet Demir’in olay sırasında evde bulunmadığı belirtildi.
Eren Demir’in cenazesinin yarın öğle namazını müteakiben Ataköy 5. Kısım Camii’nden kaldırılacağı öğrenildi. Eren Demir’in konuşacak durumda olmayan anne ve babası bir açıklama yapmazken, bir aile dostları Eren’in bir kaza sonucu balkondan düştüğünü söyledi.
Eren’in 2011 yılında Milliyet’e verdiği bir röportajda konuşan anne oğlunu şöyle anlatmıştı: “Merdivenlerden inerken bile kitap okurdu. Şimdi kitapların yerini metal müzik aldı. Metal müzik bazılarına korkutucu geliyor ama ben müzikle ilgilenmesini olumlu buluyorum.” n AA