Yalova GENÇ YİĞİTHAN BABASININ İZİNDEN GİDİYOR

GENÇ YİĞİTHAN BABASININ İZİNDEN GİDİYOR

02.09.2014 - 17:13 | Son Güncellenme:

.

GENÇ YİĞİTHAN BABASININ İZİNDEN GİDİYOR

Fenerbahçe’nin eski yıldızı Faruk Yiğit’in oğlu Yiğithan Yiğit, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor’un A2 takımına transfer oldu.
Faruk Yiğit’in golcü özelliklerini taşıyan ve santrafor oynayan 1996 doğumlu genç oyuncu babasının izinden gidiyor. Genç Yiğithan, Akhisar Belediyespor U-19 takımının Balıkesirspor U-19 takımıyla oynadığı hazırlık maçında ilk kez Yeşil Siyahlı formayı giyerken yaptığı 2 asist ile takımının maçı 3-0 kazanmasında önemli rol oynadı.
Futbola 2008 yılında babası Faruk Yiğit’in yıldızının parladığı Yalovaspor’da başlayan Yiğithan, 2010 yılında Acarspor’a transfer olmuş ve 2013 yılına kadar sarı lacivertli ekibin U-16, U-17, U-19 ve A takım formalarını giymişti.
8 yıl aranın ardından 2013 yılında yeşil sahalara futbola geri dönen Fenerbahçe’nin eski yıldızı Faruk Yiğit, ilk antrenmanını da oğlu Yiğithan Yiğit ile yapmıştı. Faruk Yiğit ise Yalovaspor’da yıldızı parladıktan sonra Boluspor’a, oradan da Kocaelispor’a transfer olan Faruk Yiğit, attığı gollerle çok geçmeden Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. 8 yıl ara verdiği futbola 2013 yılında Yalova 2. Amatör Küme ekiplerinden Demirspor ile geri dönüş yapmış, o sezon 3 gol atıp 10 asist yaparak golcü özelliklerinden hiçbir şey kaybettiğini göstermişti.
Golcü bir babanın genlerini taşıyan Yiğithan Yiğit ise Faruk Yiğit’in izinden giderek, Yalovaspor ve Acarspor’da sürdürdüğü futbol macerasına artık Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor’un A2 ve U-19 takımında sürdürecek.