İstanbul Gençler, Nazım Hikmet Şiir Günleri İçin Şiir Okudu

Gençler, Nazım Hikmet Şiir Günleri İçin Şiir Okudu

03.05.2017 - 09:11 | Son Güncellenme:

.

Gençler, Nazım Hikmet Şiir Günleri İçin Şiir Okudu

2’nci Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri etkinliği için farkındalık oluşturmak amacıyla Ataşehir Belediyesi tarafından uzatılan mikrofona gençler en sevdiği şiirleri okudu. Okunan şiirler, etkinliğin açılışında kullanılacak.
Ataşehir Belediyesi, 5-8 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği 2. Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri kapsamında, farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara mikrofon uzattı. Vatandaşların mikrofona okuduğu şiirler 2’nci Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri etkinliğinin açılışında kullanılacak.
Ataşehir Turgut Özal Bulvarı’nda kurulan,’söz sende’ çadırında her yaştan insan en sevdiği Nazım Hikmet şiirlerini seslendirdi. ’Söz sende’ çadırı Yeditepe Üniversitesi önünde de kurularak üniversite öğrencilerine şiir okutulacak. Ataşehir Turgut Özal Bulvarı’nda kurulan söz sende çadırında şiir okuyan gençler etkinliğin çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi.
Ataşehir Belediyesinin, Nâzım Hikmet’i anma ve anlama amacıyla hazırladığı ’Uluslararası Ataşehir Nâzım Hikmet Şiir Günleri’nin ikincisi 5-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Türkiye’den çok sayıda şairin yanı sıra, seçkin Latin şairlerin de katılımıyla program düzenlenecek ’Nâzım Hikmet Şiir Günleri’nde Ataşehirliler hem şairlerle tanışma fırsatı hem de şiirleri şairlerinin sesinden dinleme olanağı bulacak.
Programda söyleşi ve imza günleri, paneller ve şiir dinletileri düzenlenecek, usta şairler eserlerini Ataşehirlilerin beğenisine sunacak. Şiir günlerinin açılışı 5 Mayıs Cuma günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, yazar ve oyuncu Pelin Batu’nun sunumuyla gerçekleştirilecek. Hüsnü Arkan konseriyle devam edecek programda, bu yılki ’Şiir Günleri’nin onur konuğu yazar ve şair Özdemir İnce şiirler okuyacak.