Eskişehir GENÇLER PROJELERE GÜÇ KATIYOR

GENÇLER PROJELERE GÜÇ KATIYOR

20.06.2015 - 15:41 | Son Güncellenme:

.

GENÇLER PROJELERE GÜÇ KATIYOR

Tepebaşı Belediyesi tarafından Avrupa Birliği hibe projelerine gençler de katkı verdirilerek projelerin gelişim aşamasının verimli olarak ilerlemesi sağlanıyor.
Tepebaşı Belediyesi’nin Akıllı Şehir Projesi ile aldığı hibe programının aşamalarında yer alan üniversite gençleri ve Tepebaşı Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, projelere katkı sunarken proje aşamalarında da yer alarak yeni alanlarda tecrübe kazanıyorlar. Bu alanda, AB Projesi olan REMOURBAN kapsamında sıfır emisyon ile doğa dostu, sessiz toplu taşımacılık ve geleceğin toplu taşımacılık aracı sloganları ile üretilen yerli, elektrikli otobüs Otokar Doruk Electra’nın test ve tanıtım aşamalarına katılarak halk ile görüşmeler yapan gençlere sertifikaları Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Savaş tarafından verildi.
Başkan Yardımcısı Savaş, bu proje ile bir ilki gerçekleştiren Tepebaşı Belediyesi’nin genç ve donanımlı bir ekiple çalıştığını belirterek, gençlerin proje aşamaları içerisinde yer almasını önemsediklerini söyledi.
Ayrıca, Tepebaşı Belediyesi’nin akıllı şehirler projesinde kazandığı 5 milyon Euro’luk projede kullanılacak 30 yolcu kapasitesinde olan otobüslerden 4 tane alınacağı ve yine proje kapsamında 7 adet hibrit binek araç alınacağı bildirildi.