Yozgat Gençlere Artı Değer Projesi

Gençlere Artı Değer Projesi

11.12.2017 - 15:24 | Son Güncellenme:

.

Gençlere Artı Değer Projesi

YOZGAT (AA) - Sorgun Reyyan Derneği tarafından Gençlere Artı Değer Projesi kapsamında "Peygamber Efendimizin Örnek Ahlakı” konulu konferans verildi.

Haberin Devamı

Reyyan Derneği Başkan Yardımcısı Yasin Şahin, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen konferans öncesi yaptığı konuşmada, değerler eğitiminin en az bilgi ve beceri eğitimi kadar önemli olduğunu ancak bu konuda da Hazreti Muhammed'in ashabını yetiştirirken uyguladığı değerler eğitiminden yeterince yararlanılmadığını söyledi.

Reyyan Derneğinin amacının, insanların acısını ve sevincini paylaşarak onların insani ve ahlaki değerlerle donanmasını sağlamak olduğunu dile getiren Şahin, dernek olarak din, dil, ırk, sınıf, bölge, mezhep ve siyasi görüş farkı gözetmeksizin insanlara maddi ve manevi her türlü yardımda bulunmak üzere faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Programa konuşmacı olarak katılan eğitimci yazar Ahmet Öz de değerler eğitiminin, Hazreti Muhammed’in güzel ahlakı, hakkı gözetmesi, insana değer vermesi, üstün kişiliği, hoşgörülü ve sabırlı olmasını konu edindiğini ifade etti.

Haberin Devamı

O'nun ahlakını kelimelere sığdırmanın çok zor olduğunu anlatan Öz, "O'nun ahlakı Kur’an ahlakıdır. O'nun kalbi insan sevgisiyle doluydu. Çocukları sever, onları sıkça okşardı. Peygamberimiz alçak gönüllü olması sebebiyle, fakir zengin ayrımı yapmazdı. Hastalara önem verir, ziyaretlerine giderdi. Bir topluma girdiğinde, boş bulduğu yere otururdu. Ayaklarını hiç bir zaman başkalarına doğru uzatmazdı.Elbiselerini kendi tamir eder, ayakkabılarını kendi onarırdı. dedi.