Erzincan Gençlere Madde Bağımlılığı-Uyuşturucu Uyarısı

Gençlere Madde Bağımlılığı-Uyuşturucu Uyarısı

26.09.2017 - 09:08 | Son Güncellenme:

.

Gençlere Madde Bağımlılığı-Uyuşturucu Uyarısı

Erzincan’da Madde Bağımlılığı-Uyuşturucu Üzerine Değerler Eğitimi Okul Programı Lise öğrencilerine yönelik olarak Erzincan Milli Egemenlik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erzincan Müftülüğü ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalışma, 20 lisede gerçekleştirilecek.
Programın açılışı Erzincan Milli Egemenlik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.
Sigara, alkol, uyuşturucu maddeler ve benzerleri gibi keyif verici olan ve alışkanlık veya bağımlılık yaratan maddelerle ilk karşılaşma genellikle çocukluğun sonlarında ve ergenlikte oluyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili “Eylem Planı” da göz önüne alınarak, gençleri bu bataktan kurtarabilmek adına Erzincan’da ki diğer kurumlarla işbirliği içerisinde yürütülecek yeni bir çalışmanın açılış toplantısı yapıldı.
Programda konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün şu ifadeleri kullandı; “Gençler hepimiz biliyoruz ki insanın dünyaya geldikten sonra havaya, ekmeğe, yemeye, içmeye ne kadar ihtiyacı varsa o kadar da öğrenmeye ihtiyacı vardır. Bu öğrenme çocukluk çağlarında bilinçli bir öğrenme değildir. Ama daha sonra yaş ilerledikçe, öğretmenin bilinçli olması için eğitim ve öğretim kurumları var, aileler var, STK’lar var bu konuyla ilgili çalışan farklı kurum ve kuruluşlar var. Bizim her zaman söylediğimiz söz var. Eğitim sadece eğitimcilere öğretmenlere ve dört duvar içerisine hapsedilmeyecek kadar büyük bir mesele olduğunu toplumun bütün katmanlarının, bütün fertlerinin bilmesi lazım. Bilmek yetmiyor. Bilmenin yanında bilinçli olunması da lazım” dedi.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erzincan Müftülüğü ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalışma, 20 lisede gerçekleştirilecek sunumlarla devam edecek. Çalışma, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM), Gençlik Merkezi ve Erzincan İl Müftülüğünden eğitmenlerin sunumlarıyla gerçekleştirilecek. Yaklaşık 4 ay sürecek çalışmalar, 25.09.2017 tarihinde başlayacak 25.01.2018 tarihinde sona erecek.