Edirne Gençlerin Abd'ye Kudüs Tepkileri Dinmiyor

Gençlerin Abd'ye Kudüs Tepkileri Dinmiyor

08.12.2017 - 11:04 | Son Güncellenme:

.

Gençlerin Abdye Kudüs Tepkileri Dinmiyor

Edirne’de, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonrası protesto gösterileri devam ediyor.
AK Parti Uzunköprü Gençlik Kolları Başkanı Emin Çınar ve parti üyeleri 2. Murat tarafından yaptırılan Muradiye Camii önünde saat 00.00’da toplandı. Sık sık tekbir getiren partililer, "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.
Açıklama yapan AK Parti Uzunköprü Gençlik Kolları Başkanı Emin Çınar, “Bilinmelidir ki; herkes yalnız bıraksa da biz Filistin’i, Kudüs’ü yalnız bırakmayacak, kendi kaderine terk etmeyeceğiz ”dedi.
Çınar, Kudüs’ün Müslümanlar için insanların ikamet etmek maksadıyla toplandıkları bir şehirden ibaret olmadığını belirterek, “Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı içinde bulunduran bir belde-i muhayyeredir. Bu beldelerin huzurunu kaçıran elbet Allah’ın lanetine uğrayacaktır. ABD’nin, Kudüs’ü siyonizmin başkenti olarak tanıyacağına ilişkin ifadeleri en hafif tabirle akıl tutulmasıdır. Ülkesi içindeki ve dışındaki Müslüman ümmeti yok saymaktır. Bu akıl tutulmasına ilk ağızdan karşı çıkan tek ülke Türkiye olmuştur. Bizler; dünya mazlumlarının hamisi, tarihi sorumluluğunun bilincindeki Türk devleti ve milletinin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu sorumluluğun bilincinde olan ve yerine getiren Cumhurbaşkanımızın yanındayız ve Kudüs’ün sonsuz destekçisiyiz. Müslümanların uyanış ve dirilişi kader-i mutlaktır. Dünya üzerindeki hiçbir güç, Müslümanların yeniden uyanış ve şahlanışını engelleyemeyecektir. Bilinmelidir ki; herkes yalnız bıraksa da biz Filistin’i, Kudüs’ü yalnız bırakmayacak, kendi kaderine terk etmeyeceğiz” dedi.