Kırıkkale Gençlik Demokrasi Ve Demokratik Katılım Kongresi

Gençlik Demokrasi Ve Demokratik Katılım Kongresi

26.04.2017 - 17:05 | Son Güncellenme:

.

Gençlik Demokrasi Ve Demokratik Katılım Kongresi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Üniversitesi Sosyolojik Araştırmalar Topluluğu tarafından Gençlik, Demokrasi ve Demokratik Katılım Kongresi düzenlendi.

Haberin Devamı

Kırıkkale Üniversitesi Yahya Kemal Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan topluluk başkanı Betül Evren, kongrenin 2 gün süreceğini söyledi.

Bu kongrede günümüzü daha sağlıklı bir şekilde anlamlandırmak ve ülkemizi yakından ilgilendiren konularda aydınlanmak adına emek verdikleri çalışmaları paylaşacaklarını belirten Evren, şöyle konuştu:

"Ülkemiz tarihi geçmişi ve coğrafi konumu sebebiyle Ortadoğu ülkeleriyle yakın bir ilişki ağı içerisinde bulunmakta ve medeniyet tarihinin en zengin alanı olan Ortadoğu coğrafyasında ülkemizin konumunun doğru bir şekilde değerlendirmesini yapmak, tarihi olayların ve siyasi görüşmelerin akademik bir ortamda tartışılmasını sağlamak Türkiye'de bulunan üniversiteler için gittikçe önem kazanmaktadır. Gençlik, Demokrasi ve Demokratik Katılım Kongresinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Gazeteci Güngör Yavuzarslan da "Kerkük ve Ortadoğu, Devlet Dışı Unsurlar, Türkmenler ve Yaşam Koşulları" konulu sunum yaptı.

Kongrenin 2 gün devam edeceği belirtildi.