Giresun GENÇLİK MERKEZİ TURU ESPİYE’DE

GENÇLİK MERKEZİ TURU ESPİYE’DE

09.08.2014 - 14:02 | Son Güncellenme:

.

GENÇLİK MERKEZİ TURU ESPİYE’DE

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi'nin organizesinde yürütülen Mobil Gençlik Merkezi Tırı Espiye’de gençlerle buluştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yürütülen proje kapsamında Türkiye'nin 33 ili ve 55 ilçesini dolaşacak olan tırda, sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı gençlere kurulan stantlarda bir gün boyunca çeşitli sportif faaliyetler yapma, müzik aletleri kullanma imkanı sunuldu.
Genç nesillere dezavantajlı gruplara etkinlikler götürerek onların spor ile olan bağlarını güçlendirmeyi sosyal ve fiziksel açıdan onları güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlayan proje kapsamında, Espiye’de bulunan Mobil Gençlik Merkezi tırı ile gençler ve kendini genç hissedenler gün boyu voleybol, futbol, basketbol, masa tenisi, playstation, langırt, trambolin gibi çeşitli oyunlar oynama imkânını bulup bir yandan da çeşitli müzik aletlerini çalma fırsatını yakaladılar. Daha sonra da çeşitli yarışmalarla keyifli vakit geçirerek küçük hediyeler kazandılar.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı ilimizde bulunan Mobil Gençlik Merkezi Tırı’nı ziyaret ederek, “Başta bu projeyi hayata geçirip Keşap ve Espiye İlçelerinde bir gün de olsa renk katan, gençlerin eğlenmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Kırıkkale Üniversitesi gönüllülerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, 33 il 55 ilçede 30 Eylül’ e kadar 7 bin kilometre yol kat edecek olan Mobil Gençlik Merkezi Tırına bu zorlu maratonda başarılar diliyorum” dedi.