Iğdır Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç, Iğdır'da

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç, Iğdır'da

08.06.2017 - 18:56 | Son Güncellenme:

Bakan Kılıç: "Iğdır, 15 Temmuz gecesi ülkemizde o hain FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbecilerin bu ülkeye yaşatmak istedikleri o ihanete karşı dik duruşunu ortaya koymuştur. Bundan dolayı da tüm Iğdırlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" "Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak yatırım planımıza aldığımız bin kişilik bir yurdumuz var ki onuda bu sene yatırım programına aldık ve bu sene ihalesini gerçekleştirip hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Iğdır'da ciddi anlamda bir öğrenci yurdu yatırımıyla onuda çözmüş olacağız"

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç, Iğdırda

IĞDIR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Iğdır, 15 Temmuz gecesi ülkemizde o hain FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbecilerin bu ülkeye yaşatmak istedikleri o ihanete karşı dik duruşunu ortaya koymuştur. Bundan dolayı da tüm Iğdırlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bazı temaslarda bulunmak üzere Iğdır'a gelen Bakan Kılıç, Şehit Bülent Aydın Havalimanında Vali Ahmet Turgay Alpman tarafından karşılandı. Bakan Kılıç daha sonra geçtiğimiz günlerde vefat eden AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras'ın kardeşi Yakup Aras için taziye ziyaretinde bulundu.

Buradan AK Parti İl Teşkilatına geçen Kılıç, AK Parti'nin Daraltılmış Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, 4 Haziran'da gerçekleştirilen İl Genel Meclisi seçimlerinde ortaya konulan başarı dolayısıyla partilileri tebrik etti.

Kılıç, "16 Nisan'da Türkiye genelinde halk oylamasıyla beraber hayata geçirmiş olduğumuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile önümüzün daha da açılması, sayın Cumhurbaşkanımızın, genel başkanımız olarak partimize dönmüş olması, bunun üzerine bu hafta sonu yapılan İl Genel Meclisi seçimlerinde aslında Iğdır'a beklediğimiz, özlediğimiz, istediğimiz sonucu elde etmiş olmamızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Iğdır'ın ülke için çok önemli bir yeri olduğunu ve Anadolu'nun giriş kapısı olma özelliği taşıdığını belirten Kılıç, "Iğdır, 15 Temmuz gecesi ülkemizde o hain FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbecilerin bu ülkeye yaşatmak istedikleri o ihanete karşı dik duruşunu ortaya koymuştur. Bundan dolayı da tüm Iğdırlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç, AK Parti teşkilatı ziyaretinin ardından Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde bulunan iş yerlerini gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Iğdır Valiliğine geçen Bakan Kılıç, valilik şeref defterini imzalayarak Vali Ahmet Turgay Alpman'dan brifing aldı.

Kılıç, burada yaptığı açıklamada, geçen kış tavanı çöken buz pistinin yeniden hizmete sunulma kararının yapılacak teknik incelemenin ardından verileceğini söyledi.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun Iğdır'da neredeyse bin 900'e yakın bir kapasiteye ulaştıklarını bildiren Kılıç, "Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak da yatırım planımıza aldığımız bin kişilik bir yurdumuz var ki onuda bu sene yatırım programına aldık ve bu sene ihalesini gerçekleştirip hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Iğdır'da ciddi anlamda bir öğrenci yurdu yatırımıyla onuda çözmüş olacağız." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç, yapılan çalışmalar sonucu Iğdır'a 10 mahalle tipi saha kazandırıldığını belirterek, kentte tespit edilecek 5 mahalleye daha saha yapılması sözünü verdi.

Bakanlık olarak 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' adı altında bir projelerinin olduğunu dile getiren Kılıç, "Burada gençlerimizin, evlatlarımızın, çocuklarımızın yüzme öğrenmesiyle ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bunu milli eğitim ile beraber yapıyoruz. Iğdır'da da bunu bayramdan sonra başlatıp hem sportif faaliyet olması açısından hem de Iğdır'daki sosyal yapı içerisinde çocuklarımızın güvenli bir ortamda yüzme öğrenmesini sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Alpman da Bakan Kılıç'a Iğdır'ın kayısı bağlarının fotoğrafıyla yapılmış tablo hediye etti.