Gündem Genelkurmay'dan 2 kritik açıklama

Genelkurmay'dan 2 kritik açıklama

11.10.2015 - 12:25 | Son Güncellenme:

Genelkurmay'dan 2 kritik açıklama...Suriye uçakları ve füzeleri, dün F-16'ları taciz etti. Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonda 14 terörist öldürüldü. Metina ve Zap'taki PKK kampları vuruldu.

Genelkurmaydan 2 kritik açıklama

SURİYE UÇAK VE FÜZELERİ TACİZ ETTİ
Hava Kuvvetleri Komutanlığı:
12 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, üç adet F-16 uçağımıza, Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından iki dakika; Suriye’ye ait bir adet SU-22 ve bir adet SU-24 uçağı tarafından ise 35 saniye olmak üzere toplam iki dakika 35 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur.

Haberin Devamı

PKK HEDEFLERİ VURULDU, 14 TERÖRİST...

-Hakkâri bölgesinde tespit edilen Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava ve kara harekatı ile imha edilmiştir.

-Operasyon kapsamında yapılan arazi aramasında bulunan iki adet mağarada; bir adet el bombası, 120 adet elektrikli fünye, 26 bidon mazot, patlayıcı yapımında kullanılan tüp ve düzenekler, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

-Diyarbakır / Lice’de yapılan operasyonda tespit edilen Bölücü Terör Örgütü hedeflerine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtında 14 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

METİNA VE ZAP BÖLGELERİ...

-Irak Kuzeyi Metina ve Zap bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen üç ayrı barınma alanındaki sığınak ve silah mevzileri icra edilen hava harekatı ile imha edilmiştir.

Haberin Devamı

SIĞINAKLAR ELE GEÇİRİLDİ

-Siirt’te icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin karargâh olarak kullandığı sığınak ve barınaklar ele geçirilmiş, yapılan aramada; 200 adet 7,62 mm Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, biri büyük iki adet telsiz, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

-Tunceli-Pülümür karayolunda bir, Şırnak-Çukurca karayolunda bir, Şemdinli’de bir olmak üzere toplam üç adet El Yapımı Patlayıcı, yapılan yol kontrol faaliyetleri esnasında bulunarak yerlerinde imha edilmiştir.

-Ağrı / Patnos’da, “Terör Örgütüne Eleman Temin Etmek,Yardım ve Yataklık” suçundan iki şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.