Güzellik Genital lazerle ilgili bilmeniz gerekenler

Genital lazerle ilgili bilmeniz gerekenler

06.11.2014 - 11:39 | Son Güncellenme:

Renee Klinik'ten Prof. Dr. Reha Yavuzer tüm dünyada her yıl %30'un üzerinde artış gösteren genital lazer uygulamaları ile ilgili bilgi verdi...

Genital lazerle ilgili bilmeniz gerekenler

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de genital lazer uygulamaların her geçen yıl artış gösterdiğini söyleyen Yavuzer, şöyle devam etti...

Haberin Devamı

Kadınların gerek genital bölgelerinin fiziksel görüntülerinin düzeltilmesinde, gerek olası idrar kaçırma sorunlarının azaltılmasında ve tüm bunlara bağlı olarak kişinin özgüveninde artış sağlandığı izlenmektedir.

Genital bölge kadında da erkekte de yaşlanma ile birtakım değişiklikler göstermekte. Buna bağlı olarak da gerek fonksiyonel gerekse estetik açıdan onarıma ihtiyac duyabilmekte. Kadınlarda vajen de meydana gelen değişiklikler, vajenin nemlenmesinde azalma, çapında artış, dokularda gevşeme, sarkma, idrar kaçırmaya eğilim gibi sorunlara neden olabilmekte. Yaşlanmanın yanında doğum, özellikle birden fazla doğum bu sorunlarda artışa neden olabilmekte. Bu bireylerde genital lazer uygulamalarından fayda görebilmekte. Gelişmiş ülkelerde 30-35 yaş üzerindeki tüm kadınların kısmen veya tamamen buna ihtiyaç gösterebileceği belirtilmekte. Son yıllarda bu nedenle genital lazer uygulaması her yıl %30 un üzerinde artış göstermekte.

Haberin Devamı

Genital lazer uygulamaları aslında prensip olarak yüz gençleştirmede kullanılan lazerlere benzer prensipte çalışmaktadır. Sıklıkla karbondioksit lazerlerin kullanıldığı bu uygulamada, vajen mukazasında yenilenme, mukoza altı dokularda sıkılaşma, buna bağlı olarak vajen çapında daralma meydana gelmekte. Karbondioksit lazer ile meydana gelen termal hasar ile bu yenilenme ve kollajen üretiminde artış elde edilmektedir.

Uygulamalar sıklıkla tek seans olarak yapılmakta ve bir – iki yıldan önce tekrara ihtiyaç göstermemektedir. Uygulama esnasında anesteziye ihtiyaç duyulmamakta, adeta bir jinekolojik muayene benzeri bir işlem olan lazer uygulaması çok kısa sürede gerçekleşebilmekte ve kişi işlem sonrasında hızla günlük yaşantasına dönebilmekte.

Uygulama vajende sıkılaşma yarattığı için idrar kaçırmaya olumlu etkisi olduğu biliniyor. Özellikle öksürme, hapşırma gibi basınç artışı ile meydana gelen idrar kaçırma sorunlarında genital lazer uygulamalarının faydalı olduğu görülmektedir. Idrar kaçırma kompleks bir sorundur, bu hastaların mutlaka uroloji, ve kadın doğum hastalıkları uzmanları ile birlikte değerlendirilmesi gerekir. Bu sorunlarda uroloji, kadin doğum uzmanları, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarının degerlendirme ve tedavileri gerekir. Estetik amaçlı yapılan genital lazer uygulamalarında bu tip sorunların ortaya çıkmasında belirgin geciktirici faydası olduğu görülmektedir.

Haberin Devamı

Kadınlarda özellikle 30 yaş üzerinde yapılabilecek olan bu uygulamada,özellikle doğum yapmış bireylerin elde ettiği fayda çok olmakta. Öte yandan doğum yapmamıslarda da genital bölge yıpranma ve yaşlanmasında geciktirici etkisi olduğu savunulmaktadır.

Ağir deformasyonlarda cerrahi işlemler halen tek seçenek. Ama daha hafif sıkıntılarda cerrahinin iyileşme ve komplikasyon risklerini taşımayan lazer uygulamaları iyi bir alternatif. Kimi zaman cerrahi ile kombine de edilip genital bölgenin bir bütün olarak tedaviye alınmasi da mümkün.

Yazarlar