Geri Dön
George R. R. Martin, 'Game of Thrones'u bitirmek istemiyor mu?

George R. R. Martin, 'Game of Thrones'u bitirmek istemiyor mu?

'Taht Oyunları' olarak bildiğimiz 'Game of Thrones' dizisi son yılların en büyük fenomenlerinden. Amerikalı yazar George R. R. Martin'in kitap serisinden uyarlanan bu dizi bitti ama 'dava' henüz kapanmadı. Çünkü George R. R. Martin, serinin kitaplarını inatla bitirmiyor, bitiremiyor!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Oh" çektiğini söylemiş

70 yaşındaki yazar, İngiliz The Guardian gazetesine konuşmuş. Yazar, dizinin bitmesiyle ilgili "Oh" çektiğini belirtip şunları demiş: "Kitabın bana iyi geldiğini sanmıyorum. Beni hızlandırması gereken şey aslında beni yavaşlattı. 4 sayfa yazdım ama 40 sayfa yazmalıydım. Seriyi takip eden herkesi tatmin etmek mümkün değil zaten" dedi. Guardian'a özetle ne demek istemiş George R. R. Martin peki sizce?

'Baskı'dan ötürü yazamıyor

Derhal söyleyeyim: George R. R. Martin alarm veriyor! Her ne kadar "Dizinin bitmesi benim için kurtuluş oldu" deyip olumlu bir şeyden bahsediyormuş gibi gözükse de aslında demek istediği şey şu: "Dizi devam ettiği sürece, seriyi bitirmem için üzerimde korkunç büyük bir baskı vardı. Dizi bitince pek çok kişi seriden uzaklaştı. Böylelikle kimse bana "Seriyi bitir!" baskısı yapmıyor. Oh!" Yani 'baskı'dan ötürü yazamadığını itiraf etmiş adeta.

Pişmiş aşa su katmak gibi

Kitapların sonunun nereye bağlanacağına dair yılan hikâyesine dönen tartışmalar hakkında da 'ortadan' konuşmuş yazar. "Bazı tahminler doğru, bazıları yanlış. Bitirince öğrenecekler" demiş. Ki bu da bence ölümcül bir gerçeği ortaya çıkartıyor: Bence yazar, serinin 'yaş haddi'ne, 'hayat engeli'ne takılmasını istiyor. Süreci uzattıkça uzatıyor. Bitiremiyor, bu baskıyla başa çıkamıyor. Kötü bir final yaparak 70 yaşında negatif eleştiri toplamak istemiyor. Hatta ölümüne korkuyor bundan. Böyle düşünüyorsa cidden peki, haklı mı? Elbette haklı. Sizden bağımsız bir fenomen olmayı başaran seriyi 'kötü noktalayan kişi' olmak ister misiniz? Elbette hayır. Pişmiş aşa su katmak gibi bir şey olur çünkü. George R. R. Martin'den, seriyi bitirmesine dair beklentileri minimumda tutalım bence. Belli ki bu seriyi bitirip 'beklentileri karşılayamayan yazar' pozisyonuna düşmek istemiyor! Böyle bir fenomen yaratıcısının kararına da bence saygı duymamız, elimizdekilerle yetinmemiz şart...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler