Moda Gerçek bir stil ikonu; Atatürk

Gerçek bir stil ikonu; Atatürk

10.11.2016 - 11:58 | Son Güncellenme:

Giyimi ve tarzı ile her zaman bir numara olmayı başaran adam; Mustafa Kemal Atatürk

Gerçek bir stil ikonu; Atatürk

Tüm zamanların adamı Atatürk; sahip olduğu onca erdemin yanında üslubu ve stili ile de her zaman bir numara olmayı başarmış bir lider.

Haberin Devamı

Gerçek bir Osmanlı Beyefendisi olan Mustafa Kemal Atatürk aydın, düşünceye saygılı, nezih bir aile ortamında yetişmiştir. Stili konusunda oldukça titiz ve özenli olan Atatürk çokta zevkli bir adamdı.

Aradan yıllar geçmesine rağmen halen onun stili hayranlıkla takip edilmektedir.

Temizliği, kıyafetleri ve aksesuarları arasındaki uyum, yerine göre giyinmeyi bilmesi ile dikkatleri her girdiği ortamda üzerine çekmiş bir liderdir.

Atatürk'ün giyim zevki, günümüz modacılarının da dikkatini çekmiştir.

Nitekim ünlü Türk modacı Faruk Saraç, Atatürk ün ölümünden 60 yıl sonra, Atatürk’ün kostümlerini arşiv fotoğraflarından incelemiş ve iki yıllık bir çalışma sonucunda, Ata'nın giyim zevkini ortaya koyan bir defile düzenlemiştir.

Haberin Devamı

Ünlü modacı, bu defileyi meslek hayatının en önemli olayı olarak nitelendirmiş; Atatürk'ün giyim zevkine ve giyimindeki detaylara olan hayranlığını açık bir şekilde ifade etmiştir.

Atatürk'ün her konuda olan ileri görüşlülüğü moda kültürünün ve günlük giyim kuşamın nasıl olması gerektiğine de yansımıştır.

Mustafa Kemal Atatürk yalnızca ilkeleri ile değil, tavrı, stili, üslubu ile de her zaman göz bebeğimiz olarak kalacaktır.

Yazarlar