Oyun Dunyasi Gerçek Hayatta Resident Evil Oynamak İster Misiniz?

Gerçek Hayatta Resident Evil Oynamak İster Misiniz?

21.08.2014 - 23:29 | Son Güncellenme:

Tabii gerçek bir Resident Evil oyunu oynamak için Japonya’ya gitmeniz gerekecek ama bir haberini verelim de, belli mi olur?

Gerçek Hayatta Resident Evil Oynamak İster Misiniz

Japonya’da, Gunma Bölgesi’nde bulunan Base Camp Kawaba oyun merkezi ve Capcom, ortaklaşa ilginç bir projeye imza atmışlar. Base Camp Kawaba bir havalı silah oyun kulübü. Bizim ülkemizdeki paintball’a benzeyen havalı silahlarla oynanan savaş oyunları düzenleyen firma, tesislerinde Capcom’un ünlü hayatta kalma ve aksiyon oyunu Resident Evil’i canlandırmaya çalışmış.

Oyuncular dev bir garaj alanında yaratılmış olan ve Resident Evil oyunlarından çok iyi bildiğimiz Raccoon City manzaraları arasında çarpışıyorlar. Raccoon City, tüm Resident Evil oyunlarında karşımıza çıkan ve oyun serisi boyunca zombileri oluşturan virüslerin yaratıcısı Umbrella Corp. isimli teknoloji şirketinin ana üssünün bulunduğu şehir.

Oyuncular alanda takımlara ayrılıyor ve farklı oyun modlarından birini seçebiliyorlar. Mesela iki farklı anti-biyoterör timi olarak birbirilerini engellemeye çalışabiliyorlar veya bir ekip Umbrella Corp.’un bilimadamlarını bölgeden kaçırmaya çalışırken diğer ekip onları durdurmaya çalışıyor. Fakat en keyifli oyun modu herhalde bir ekibin asker, diğerinin zombi olduğu ve zombilerin vurulunca tekrar ayağa kalkıp saldırabildikleri çeşit olsa gerek.

Oyuncular daha da havaya girebilmek için, Samurai Edge firmasının özel hazırladığı, Resident Evil karakterlerinin kullandığı silahların kopyalarını oyunda kullanmak için kiralayabiliyor. Ayrıca yine oyunlarda anlatılan BSAA (Bioterrorism Security Assessment Alliance) timlerinin üniformalarının benzerlerini de kiralamak mümkünmüş.