Cadde ‘Gerçek kahramanlıklar bizim ülkemizde’

‘Gerçek kahramanlıklar bizim ülkemizde’

21.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinem Uslu, ABD’nin yıllarca Türk halkına Pearl Harbour ve Vietnam üzerinden kendi kahramanlıklarını ezberlettiğini belirterek, “Asıl gerçek kahramanlıklar bizim ülkemizin her karış toprağında var” dedi

‘Gerçek kahramanlıklar bizim ülkemizde’

Türkiye’nin Oscar adayı olan ve Kore Savaşı’nda yer alan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin başından geçen gerçek hikayeden esinlenilerek beyazperdeye aktarılan ‘Ayla’ filminin Antalya galası yapıldı. Özdilekpark’taki galaya Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Filmin hikayesinin dünyanın kanayan yarasına parmak basması açısından anlamı olan bir proje olduğunu belirten yapımcı Mustafa Uslu, “Los Angeles’ta filmi izleyen bir Amerikalı aile, Gaziantep’e gelip, savaş mağduru bir çocuğu evlat edindi. Bu da bizi mutlu etti” dedi.

Haberin Devamı

‘Çıta yükselecek’

Oyuncu Sinem Uslu da ABD’nin yıllarca Türk halkına Pearl Harbour ve Vietnam üzerinden kendi kahramanlıklarını ezberlettiğini belirterek, “Asıl gerçek kahramanlıklar bizim ülkemizin her karış toprağında var. Aslında bir irdelesek, neler neler çıkacak. Çünkü bizim kadar vicdanlı, bizim kadar sevgi dolu, bizim kadar insanı insan olduğu için seven bir millet daha yoktur. Bütün dünya Türkiye’nin adını ‘Ayla’ ile duydu. Bundan sonra da rekabet ortamı arttıkça, bu çıta yükselecektir” diye konuştu.