Gündem Gerçek polislere inanmadı

Gerçek polislere inanmadı

11.09.2014 - 09:16 | Son Güncellenme:

Ordu'da telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin tuzağına düşen vatandaş, yardımcı olmak isteyen gerçek polislere inanmadı. Sözleri ise oldukça çarpıcıydı.

Gerçek polislere inanmadı

Emekli kaptan olduğunu söyleyen Salih Güler'i (55) telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıttı. Güler'den, verdikleri hesaba para yatırmasını isteyen dolandırıcılar, telefonun ise sürekli meşgul kalmasını sağladı.

Haberin Devamı

Dolandırıcıların verdiği hesaba para yatırmak için aracıyla evden ayrılan Güler, kent merkezine geldi. Güler'in dolandırılacağını anlayan eşi ise 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen polis, telefonu meşgul olduğu için Salih Güler'i banka şubelerinde ve banka ATM'lerinde aramaya başladı.

Bu sırada Güler'in aracının plakasının telsizle anons edilmesinin ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün önünden geçerken Salih Güler'i fark eden nöbetçi ekipler, Güler'i durdurarak karakola götürmek istedi. Olayın şokunu yaşayan Salih Güler, kendisini karakola götürmek isteyen polislere inanmadı. Karakola gitmek istemeyen Güler'i polis ekipleri, "Seni dolandırıyorlar, onlar sahte polis gerçek polis biziz" diyerek ikna etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

TELEFONLA KONUŞARAK 8 KM GİTTİ

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Salih Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, telefonunu arayan kişinin kendisini polis olarak tanıttığını söyledi. Dolandırıcılara inanarak evden çıkıp 8 kilometre yol gittiğini belirten Güler, bu sırada telefonu hiç kapatmadığını kaydetti.

Dolandırıcıların kendisini takip ettiğine inandığını anlatan Güler, "Dolandırıcılar, hesabımdaki bütün paranın verdikleri hesaba yatırılmasını istedi. Telefonu asla kapattırmadılar. Sonuç itibarıyla dolandırılmaktan son anda kurtuldum. Halen olayın şokunu yaşıyorum. Artık kime inanacağımı da şaşırdım. Çok şükür paramı bu dolandırıcılara kaptırmadım. Buradan bütün vatandaşlara sesleniyorum. Lütfen telefondan kendisini polis olarak tanıtanlara kimse inanmasın" dedi. Salih Güler, ifadesinin alınması için karakola götürüldü.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.