Teknoloji Gerçek Zamanlı Müşteri Memnuniyeti Nedir?

Gerçek Zamanlı Müşteri Memnuniyeti Nedir?

13.11.2015 - 14:49 | Son Güncellenme:

Pisano Kurucu Ortağı Özkan Demir, gerçek zamanlı müşteri Memnuniyeti nedir, hizmet sektörü için neden önemlidir? sorularını yanıtladı.

Gerçek Zamanlı Müşteri Memnuniyeti Nedir

Şikâyet kutusu gibi geleneksel yöntemler tarihin tozlu raflarına kalktı.Gerçek zamanlı web ve hızla yayılan mobilite tüketici alışkanlıklarının ezberini çok büyük bir oranda bozdu. İşletmeler için artık “o anda orada olamamak” müşteri ve imaj kaybı anlamına geliyor. Yeni müşteri, artık işletme müdürünü bile çağırmaya gerek duymadan, anında görsel kanıtlarla yaşadığı memnuniyetsizliği attığı bir tweet veya post ile yüzlerce kişiyle paylaşma imkanına sahip. Ve zaten araştırmalar da gösteriyor ki; müşterilerin artık 97’si yaşadığı memnuniyetsizliği konuşmak yerine yazmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Özellikle sadece ay sonu açılan şikâyet kutusu gibi geleneksel yöntemler ise tarihin tozlu raflarına kalkmalı.

Eğer şikayet müşteri/misafir henüz hizmeti alırken çözülürse %95 oranında şikayet unutuluyor ve iyi bir deneyim olarak hatırlanıyor.

Markalar, işletmeler, sosyal medyanın hızı karşısında artık kaderlerini kontrol etmekte yavaş kalabiliyorlar. Her hafta 1 milyonun üzerinde insan müşteri hizmetleri ile ilgili tweet okuyor ve bunların neredeyse %80’i negatif veya eleştirilsel. Dolayısıyla restoranlar, oteller, eğlence merkezleri, yani hizmet sektörünün olduğu her işletme, yaşanan herhangi bir memnuniyetsizliği daha henüz bu konu işletme dışına çıkmadan ve hızla yayılmadan, mekan içerisinde gerçek-zamanlı olarak çözebilmeli.

Haberin Devamı

İhtiyacına çok kolay bir şekilde ulaşmaya alışmış günümüz müşterisi, sorununa da anında, hızlı bir şekilde yani “yerinde” çözüm arıyor. Müşteri memnuniyeti ve sadakatinin sağlanmasındaki en önemli araçlardan biri olan müşteri şikâyetleri yönetimi uygulamaları artık günümüz teknolojisinin tüm nimetlerinden faydalanabiliyor. Pisano, bu ihtiyaçtan doğan gerçek-zamanlı geri bildirim ve gerçek-zamanlı müşteri memnuniyetini hedefleyen bir mobil web uygulaması. Bu tür yeni nesil uygulamaların, kağıt anketlere kıyasla 200 kata kadar daha fazla geri bildirim toplama imkanı var. Eğer şikayet müşteri/misafir henüz hizmeti alırken çözülürse %95 oranında şikayet unutuluyor ve iyi bir deneyim olarak hatırlanıyor. Ve yine eğer şikayet yerinde çözülürse müşteri/misafirlerin %60’ı en az bir kere daha o işletmeyi tercih ediyor.



Gerçek Zamanlı Müşteri Memnuniyeti Nedir