Uşak "GERİ DÖNÜŞTÜR Kİ DOĞA YEŞERSİN"

"GERİ DÖNÜŞTÜR Kİ DOĞA YEŞERSİN"

30.09.2016 - 14:38 | Son Güncellenme:

.

GERİ DÖNÜŞTÜR Kİ DOĞA YEŞERSİN

Özel bir geri dönüşüm firmasının Uşak Belediyesiyle birlikte gerçekleştirdiği "Geri Dönüştür ki Doğa Yeşersin" projesi kapsamında geri dönüşüm konteynırları yapay çim ile kaplandı. Projeyle görüntü kirliliğinin giderilmesinin yanı sıra geri dönüşüme dikkat çekilerek çevre temizliğine ve ekonomiye katkı sağlamak hedefleniyor.
Geri Dönüşüm firmasında çevre mühendisliği, danışmanlık ve proje koordinatörlüğü görevini yürüten Çevre Mühendisi A. Gazi Yoğunlu Konuyla ilgili olarak bilgiler verdi. Geri dönüşümün önemine değinen Yoğunlu; "2016 yılı itibariyle Uşak Belediyesi ile "Geri Dönüştür ki Doğa Yeşersin" çalışması yaptık. Önceki çalışmalarımızdan farkı biraz daha halka vatandaşımıza hitap edecek şekilde konteynırlarımızı, kafeslerimizi yeşile kapladık, yeşil çim tabakasıyla kapladık. Bu manada biraz daha halkımıza hitap etmek istedik. Biraz daha geri dönüşüme vurgu yapmak istedik. Uşak halkı için umarım çok güzel bir çalışma olur. İlk etapta Atapark bölgesindeki kafeler çevresinde uyguladık. Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile koordineli olarak Fatih Mahallesi’nde ve Cumhuriyet Mahallesi’nde tespit ettiğimiz bazı noktalar daha var, daha sonra o bölgelere de bu çalışmamızı taşıyacağız. " dedi.
"Her Atık Çöp Değildir"
Geri dönüşümün ülkemiz için gerçekten çok önemli bir ekonomik getirisi olan bir sektör olduğunu vurgulayan Yoğunlu ;" Biz de bu manada doğada tüm ambalajların çöp olarak gitmemesine, her atığın çöp olmadığını dile getirmeye çalışıyoruz, umarım Uşak için bundan sonraki çalışmalarda da, ekonomimize çevremize duyarlılığımızı sürdürmek isteriz. Biz bu çalışmayla beraber ne kadar geri dönüşüm biriktirirsek o kadar doğayı yeşil yaparız, çevremiz korunur. Sadece yeryüzü değil, hava kirliliği açısından da, doğa kirliliği açısından da çok önem arz ediyor. Bu manada halka hitap edilecek şekilde olmasını istedik, bir de konteynırların etrafını kaplamamızdaki maksat içindeki ambalaj atıklarının gözükmemesi, dışarıdan bakıldığında kötü bir görüntü oluşturmaması için böyle bir uygulamaya gittik. Önümüzdeki yıllarda da geri dönüşüm ile ilgili bilgilendirici ve farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarımız olacak ." şeklinde konuştu.