Gerilim Baş Ağrısı ve Mİgrenin Öyküsü

Sürekli Başı Ağrıyan Genç Kadının Öyküsü:

“Başımda sürekli basınç hissi var. Ne zaman başladı biliyorum. 3 ay önce Cuma akşamı üşüdüm, Pazar ateşim çok yükseldi aynı zamanda regl kanamamdan önceki gündü ve şiddetli başım ağrımaya başladı. Başımın sol tarafı, şakağım şiddetli zonkluyordu. Hastaneye gittim, iğne yaptılar. Migren olduğumu söylediler. Şiddetli ağrım geçti ama sürekli bir ağrı kaldı. Azalıp artıyor ancak hep başımda var.

Şiddetli ağrı sırasında bulantım da oldu. Şiddetli ağrım 4-5 defa daha tekrarladı. Migren ilacına cevap veriyor ama başımdaki sürekli olan ağrı cevap vermiyor. Sürekli olan ağrı arada geçiyor ama biraz moralim bozulsun geri geliyor.

Haberin Devamı

Son ayları çok stresli geçirdim ama şimdi mutluyu, sorunumun olmadığını düşünüyorum. Ağrı neden devam ediyor anlamıyorum.”

Gerilim Baş Ağrısı ve Migren Nasıl Olur?

Gerilim baş ağrısı ve üzerine eklenen migren atakları öyküsü olan genç kadın, sürekli ağrı çekmekten yorulmuştu. Ailesinde migren öyküsü vardı ve ilk olarak acilde konulan tanı doğruydu. Şu anda mutlu olsa da son 3 ay içinde yoğun stresli bir dönem geçirmişti. Böylece yatkınlığı olan migren açığa çıkmıştı.

Hayatını zorlaştıran yaşadığı gerilim baş ağrısıydı. Hastanın aynı zamanda sorulunca ifade ettiği kulakta çınlama, çenesinde ağrı ve biraz baş dönmesi atakları olmuştu. Bu durum son aylarda artan diş sıkması olduğunu da düşündürüyordu.

Stres gerilim baş ağrısında belirgin rol oynar ama doğrudan değil, çoğunlukla diş sıkması ve onun sebep olduğu baş-boyun bölgesi kaslardaki spazm yoluyla etkilidir.