Gerilim Tipi Baş Ağrısı Tedavisi

Stresle Orantılı Artan Baş Ağrınız Gerilim Tipi Baş Ağrısı Olabilir

Gerilim tipi baş ağrısı yaşayanlarda stres ve strese yatkınlık dikkat çekici özelliktir. Ayrıca hastaların neredeyse tümünde boyun omurga yapısında düzleşme ya da boyun fıtığı vardır.Bu iki özellik gerilim tip baş ağrısının nedeni değildir. Stres ağrıyı arttırır, boyun kaslarındaki spazm düzleşmeye neden olur.

Gerilim Tipi Baş Ağrısı Tedavisi

Klasik tedavide kullanılan kas gevşetici ve antidepresanlar kısmi etkilidir. İlaçlarla ne yaşamımızdaki stres değişir ne de kişilik yapımız değişir. Altta yatan nedenleri düzeltirsek yaşamdaki strese rağmen gerilim tipi baş ağrısı çekmeyiz.

Haberin Devamı

Gerilim tipi baş ağrısı tedavisinde Gökmen Yaklaşımı uygulandığında öncelikle boyun-ense bölgesi kas spazmını arttıran bozucu alanlar tespit edilmelidir. Çocukluğumuzda geçirdiğimiz boğaz enfeksiyonu ve dişlerdeki çürük benzeri sorunların olumsuz sinyalleri ense kaslarında spazma neden olur. Bu bölge bozucu alanları nöral terapi ve diş hekimliği profesyonelleri ile çalışarak düzeltilir.

Gerilim tipi baş ağrısı çeken hastaların büyük bir bölümünde temporomandibular eklem (çene eklemi) sorunu vardır. Ülkemizde bu alanda uzman hekim sayısı azdır. Doğru bir bruksizm (diş sıkma) ve eklem tedavisi protez ve gnatoloji uzmanınca nöral terapiye ek olarak yapılırsa gerilim tipi baş ağrısında çok iyi sonuçlar alınabilir…

http://www.emelgokmen.com/bas-agrisi-nedir/gerilim-tip-bas-agrisi

http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi

http://www.emelgokmen.com/egBlog/Blog/migren-gerilim-bas-agrisi-nasil-anlasilir-blog