Gündem Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

23.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TSK’nın desteğiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Fırat Kalkanı harekâtında önceki gün Halep’e bağlı El Bab bölgesi yakınlarında şehit düşenlerin sayısı 16’ya yükseldi, 31 yaralının tedavisi ise devam ediyor Bir bölümü Kayseri’den harekâta katılan şehit askerlerin cenazeleri otopsi için helikopterle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna getirildi. Şehitler geride hüzün dolu hikâyeler bıraktı...

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Fırat Kalkanı harekatında Halep’e bağlı El-Bab bölgesinde şehit düşen askerlerin sayısı 16’ya yükseldi. 31 yaralanın tedavilerinin devam ettiği açıklandı. Şehit askerlerin cenazeleri helikopterle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna getirildi.

Haberin Devamı

Bordo bereli Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş (30) DAEŞ saldırısında şehit oldu. Yavaş’ın İzmir’de oturan ailesine şehit olduğu haberi gece yarısı verildi. Yetkililer evin kapısını çaldıklarında dışarı eşi emekli özel harekât polisi Süleyman Sırrı Yavaş ile çıkan şehit annesi Zeynep Yavaş, “Sakın öyle bir şey söylemeyin” diyerek feryat etti. Astsubay Yavaş’ın, İzmir’e en son Ramazan Bayramı’nda geldiği, zaman zaman ailesini arayarak operasyonların yapıldığını ancak kendisinin iyi olduğunu bildirdiği öğrenildi.

‘Oğluma bir şey oldu’

Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın (23) Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan annesi Hanife Acar, Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, askeri yetkilileri karşısında görünce “Oğluma bir şey oldu, siz bundan geldiniz. Ben biliyorum” diye baygınlık geçirdi. Çorlu 5’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, şehit Acar’ın evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Şehit annesi Hanife Acar, karşısında komutanı görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Tümgeneral Alparslan, acılı anneyi uzun süre teskin etmeye çalıştı. Bir süre önce askerden gelen ve iş bulamayınca uzman çavuş olduğu belirtilen Acar’ın, şehit olmadan bir gün önce annesi ile telefonla görüştüğü belirtildi. Şehit Acar, telefonla aradığı annesine operasyona gideceklerini belirterek, “Anne ben iyiyim, operasyona gideceğiz. Beni merak etme” dedi. Şehit annesinin olay günü oğluna “Oğlum nasılsın” diye mesaj göndermiş ancak cevap alamadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Tankçı Astsubay Başçavuş Ökkeş Karaca’nın (25), Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ilçesine bağlı Kale Mahallesi’nde oturan annesi Şerife Karaca, askeri yetkililerin verdiği haberle yıkıldı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şehit annesini, yakınları ve askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı. 2012’de TSK’ya katılan ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yaparken Fırat Kalkanı’nda görev alan Karaca’nın babasının bir süre önce vefat ettiği belirtildi. 5’i kız 9 kardeşi olan bekâr Karaca, Kahramanmaraş’ta toprağa verilecek.

25 gün önce nişanlandı

Haberin Devamı

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Milliyet gazetesi yazı işleri sayfa sekreterlerinden Barış Baş’ın kuzeni Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın (24) da Fırat Kalkanı harekâtında şehit oldu.

Acı haber Tokat’ın Erbaa ilçesinde yalnız yaşayan annesi Asuman Şerbetçi’ye askeri yetkililerce verildi. Şehidin İstanbul’da yaşayan babası Mustafa Yalçın ile İstanbul’da okuyan kardeşi Mert Yalçın’a da haber verildi.

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Şehit Yalçın’ın 27 Kasım’da İstanbul’da Özge İslam ile nişanlandığı belirtildi. Şehidin çocukluk arkadaşlarından Hüseyin Can Temiz de Yalçın’ın 3 ay sonra düğün yapmayı planladığını kaydetti. Nişan fotoğraflarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Yalçın’ın geçen hafta Erbaa’ya geldiği ve bir süre kaldıktan sonra görev yerine döndüğü öğrenildi. Yalçın’ın cenazesi bugün cuma namazı sonrası ilçede toprağa verilecek.

Binbaşının annesi depremde öldü

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

El Bab’da şehit olan Piyade Binbaşı Bülent Albayrak’ın Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan babasına, haberi Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve diğer yetkililer verdi. Fenalaşan baba Hasan Albayrak’a sağlık ekipleri müdahale etti. Haber verilmesi üzerine şehidin Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaşayan ablası Gamze Göktepe de Gölcük’e ulaştı. Aile, daha sonra Gölcük Belediyesi’ne ait bir araçla şehidin Ankara’daki evine hareket etti. Evli ve bir çocuk babası olan şehit binbaşının annesinin Marmara Depremi’nde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kayseri’de iki acı

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Uzman Çavuş Osman Çelik’in (29) ailesinin Kocasinan ilçesinde yaşadığı eve gelen askeri yetkililer Ali ve Suriye Çelik çiftine acı haberi bildirdi. 5 yıldır görev yapan Çelik’in bekâr olduğu belirtildi. Şehidin ağabeyi Süleyman Çelik, “Kardeşimle en son 5 ay önce izinli olarak geldikten sonra Zincidere’deki birliğine götürüp uğurlarken görüşmüştüm” diyerek gözyaşı döktü.

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Canlı bomba saldırısı ile sarsılan Kayseri, dün de iki şehit haberiyle güne başladı. Şehit uzman çavuşlar Mehmet Kökkaya ile Osman Çelik’in ailelerinin Kayseri’de yaşadığı öğrenildi. Evli ve 1 kız çocuğu babası olan Kahramanmaraşlı Mehmet Kökkaya’nın Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Belsin Tınaztepe Mahallesi’ndeki evi mateme büründü. 5 ay önce babası Şükrü Kökkaya’nın kalp krizinden ölümünün ardından Mehmet’in de şehit olması 6 kardeşi ve yakınlarını yasa boğdu.

Haberin Devamı

Babasını kaybetmişti

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Şehit Komando Astsubay Göktan Özüpek’in (23) Kırklareli’nde oturan ailesinin evine de ateş düştü. Anne Sevim Özüpek haberi dün gece 03.00 sıralarında askeri yetkililerden alarak gözyaşlarına boğuldu. Şehit Özüpek’in 1.5 ay önce Ankara’da hemşire olan Merve Özüpek ile evlendiği belirtildi. Şehidin babasının ise 13 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Sarıkamış’ta görev alıyordu

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı’nın (27) Kars’taki baba evi de mateme büründü. Yekebağcı’nın şehadet haberi, kentin Susuz ilçesi Ortancı İnkılap Mahallesi’nde oturan babası Zeki ve annesi Fikriye Yekebağcı’ya, Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, askeri yetkililer ve sağlık ekiplerince verildi. Haberin duyulmasının ardından şehidin evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Bekar olan ve biri kız 2 kardeşi bulunan şehit Ömercan Yekebağcı’nın Sarıkamış 57. Komando Tugayı Komutanlığı’nda görevliyken yaklaşık bir ay önce Fırat Kalkanı harekâtında görev aldığı öğrenildi.

3 aylık evliydi

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir’in (26), Bursa’daki babaevi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli, Yozgat doğumlu Demir’in, 3 yıldır bu görevde bulunduğu ve 3 ay önce evlendiği öğrenildi. Şehidin amca oğlu Selim Demir, Ferhat Demir’in Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nda görev yaptığını belirterek, “Görevli olarak Suriye El Bab’a gitti. 45 gündür oralardaydı. En son dün sabah (önceki gün) 10.00 sıralarında eşi Fatma Demir ile görüşüp, operasyona gideceğini söylüyor. Kendisine daha sonra ulaşamıyorlar. Çok az izin yapabiliyordu. Üç ay önce evlenirken de ancak 5 gün izin kullanabilmişti” dedi.

‘Tek evlattı yetim büyüdü’

Şehit Uzman Çavuş Oktay Durak’ın (29) şehit olduğu haberi Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Çukurören köyündeki babası Kemal Durak’a, İl Jandarma Komutanlığında görevli Yarbay Kadir Serdar Yoldaş ve diğer görevliler tarafından söylendi. Bekar olan Durak’ın annesinin 25 yıl önce vefat ettiği belirtildi. Yaklaşık 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan şehit Durak’ın asıl görev yerinin Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı olduğu, geçici görevle Fırat Kalkanı’na katıldığı öğrenildi. Çukurören köyü muhtarı Ali Atik, şehit Durak’ın Kayseri’deki komando birliğinde görev yaparken sık sık köye geldiğini belirterek, “Bir evin tek evladıydı. Annesi vefat ettiğinde çok küçüktü. Onu şehit verdik. Babası esnaftı, emekli oldu. Bir oğlu vardı onu da vatan görevine gönderdi” dedi.

Uzman Çavuş Burak Boz’un (27) acı haberi Konya’nın Ereğli ilçesinde oturan baba evine ulaştı. Haber baba Özkan anne Gülhan Boz’a askeri yetkililerce verildi. Bir diğer Konyalı şehit ise Piyade Kıdemli Çavuş Astsubay Okan Altıparmak. Altıparmak’ın memleketi Seydişehir ilçesi Taraşcı Mahallesi’ne de ateş düştü. Şehit Altıparmak’ın annesi Neriman ve babası Yaşar’ın İstanbul’da oturduğu öğrenildi. Seydişehir’deki dedesi İsmail Altıparmak’a ise henüz haber verilmediği belirtildi. Şehit Altıparmak’ın ikiz kardeşi Oktay Altıparmak’ın da asker olduğu öğrenildi.

Elazığlı Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar (24) da El Bab’da şehit düştü. Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de şehidin baba evine giderek yakınlarına başsağlığı diledi. Haberi duyan şehit yakınları ve komşuları da eve gelerek şehidin annesi Songül ve babası Muzaffer Pınar’ı teselli etmeye çalıştı. Muzaffer ve Songül Pınar çiftinin 2 çocuğundan biri olan şehit Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın 5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

Geçen şubatta nişanlanmıştı

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın (26) Burdur’un Karamanlı ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde oturan dedesi Abdullah Avcı ve dayısı Ali İhsan Avcı’nın evine gelen yetkililer haberi şehidin dedesi ve dayısına verdi. Şehidin dede evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Yılmaz’ın şubat ayında Emine Zengin ile nişanlandığı ve önümüzdeki aylarda düğün yapmayı planladığı belirtildi. Şehidin anne ve babasının ayrı olduğu, Antalya’da oturan annesinin de acı haberi alarak Burdur’a yola çıktığı kaydedildi.

Bugün toprağa verilecek

Geriye hüzünlü hikâyeleri kaldı

Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz’un (25) ailesine de acı haber ulaştı. İstanbul’da yaşayan ailenin aslen Samsun’un Çarşamba ilçesi Paşayazı köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Baba Ertan ve anne Safiye Kavuz’un aldıkları haberle birlikte Samsun’a gelmek üzere İstanbul’dan yola çıktıkları belirtildi. Bekar olan Kavuz’un Çarşamba ilçesi Paşayazı köyünde bugün toprağa verileceği ifade edildi.