Siyaset Getirdiğimiz sistem belediyelerdeki model

Getirdiğimiz sistem belediyelerdeki model

13.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, belediye başkanlarındın, yeni sistemi halka iyi anlatmalarını isteyerek, bu süreçte en büyük görevin belediyelerde olduğunu söyledi

Getirdiğimiz sistem belediyelerdeki model

Başbakan Binali Yıldırım, Antalya’da partisinin 878 belediye başkanı ile önceki gün bir araya geldi. Yıldırım, edinilen bilgiye göre toplantının kapalı bölümünde, referandum sürecine girildiğini ve 2 ay boyunca gece gündüz demeden çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

MHP’lilerle çalışın

Belediye başkanlarından propaganda çalışması yaparken vatandaşları ikna etmeleri için kendilerinden örnek vermesini isteyen Yıldırım’ın, “Getirilen sistem sizin yıllardır uyguladığınız model. Belediyedeki başkan ve meclis modelini tüm Türkiye’ye getiriyoruz. Vatandaşımız zaten bunu çok iyi biliyor. Siz kendinizin seçim süreci ve belediye meclisi sürecini anlatın. Milletin kafasını karıştırmaya gerek yok. Bu sistem değişikliği ve sadece hükümet modeli değişiyor. Başkanlık sistemini siz yaşıyorsunuz ve hizmetlerin ne kadar daha hızlı ve sağlıklı vatandaşa gittiği ortada. Muhalefetin kafa karıştırmasına izin vermeyin” dediği kaydedildi.

Yıldırım’ın “Girilmedik sokak kalmaması” talimatını verdiği belediye başkanlarına, “2 ay yoğun çalışacaksınız. Teşkilatlarımız çalışacak, sizler de sokakta mahallede olun. Yerelde başarırsak genelde de başarı mutlaka gelir. Hiçbir vatandaş ayrımı yapılmadan herkesle mutlaka iletişim kurun, hatırını sorun. Hiçbir parti ayrımı yapılmadan çalışmalara dikkat edip, özen gösterilmeli. MHP’li belediye başkanlarını çalışmalarınızdan ayrı tutmayın. Büyükşehirler için söylüyorum, ilçede MHP’li belediye var ise mutlaka birlikte çalışma yapmaya özen gösterin” dediği de öğrenildi.

Haberin Devamı

Yıldırım, toplantıda büyükşehir belediyelerinden gelen başkanlardan referandum hedefi aldı. Konya’dan gelen belediye başkanları, referandum hedeflerini yüzde 85 olarak açıkladı. Kayseri yüzde 80, Kahramanmaraş ise yüzde 70 üzeri hedef gösterdi. İstanbul hedefi yüzde 60, Ankara ise yüzde 62 “Evet” hedefi koydu.