Van GEVAŞ’TA İLK SEZARYEN DOĞUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GEVAŞ’TA İLK SEZARYEN DOĞUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04.09.2015 - 11:43 | Son Güncellenme:

.

GEVAŞ’TA İLK SEZARYEN DOĞUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Van’ın Gevaş Devlet Hastanesi’nde ilk kez sezaryen doğum gerçekleştirildi.
Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi’nden gelip Gevaş Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan Kadın Doğum Uzmanı Fatih Şahin, ilçede ilk sezaryen doğumu gerçekleştirdi. Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi’nden ilçeye geldiğini belirten Şahin, “İlçe ve hastane beklentilerimin üstünde çıktı. Hastanedeki sağlık imkanları çok iyi ve bu da bizim için çok önemli. Bende bu imkanları kullanarak uzmanlık alanımda Gevaş’taki hastalarıma en iyi sağlık hizmetini vermek için elimden geleni yapacağım. Şu ana kadar iki tane sezaryen doğum ameliyatı yaptım. Bunun yanında kadın hastalıkları alanından birçok operasyon gerçekleştirdim. Günde yaklaşık 60- 70 hasta bakıyorum. Hastalarımda gördüğüm en önemli nokta ya da eksiklik, hastalarımın hastalıkları hakkında yeterli bilgiye sahip olmamaları ve utangaç davranmalarıdır. Hastalarımızın artık gebe ve diğer kadın hastalıkları için Van’a gitmelerine gerek kalmayacaktır” dedi.
Artık sezaryen dahil tüm doğumların Gevaş Devlet Hastanesi’nde yapıldığını vurgulayan Şahin, "Gelen tüm hastalarımıza en iyi ilgiyi gösterip, diğer sağlık ekimizle birlikte tedavilerini gerçekleştirip evlerine şifa ile uğurluyoruz. Amacımız ilçe halkına en iyi sağlık hizmetini sunmaktır. Bundan sonra hastanemizde yapılacak tedavi ve operasyonlar; kürtaj, sezaryen ameliyatı, normal doğum, doğum sonrası doğum leke izlerinin onarılması, idrar kaçırma, idrar torbası sarkması, genital estetik (çok doğum yapan hastalar için), muoma (ur) tedavisi, rahim alınması, her türlü kist operasyonları, servikal dispilazi (rahim ağzı kanser operasyonu), ria takılması ve çıkarılması ve tüp bağlanması (kordon bağlanması) gibi tüm bu işlemler artık ilçe hastanemizde yapılabilecektir" ifadelerini kullandı.
Hastane Başhekimi Dr. Adem Ergioğuz ise, “Kadın doğum uzmanımızın gelmesiyle birlikte ameliyathanemizde sezaryen doğum ve diğer kadınsal operasyonlar yapılacaktır. Uzmanımız tarafından şu ana kadar yaklaşık 450 çocuk sünnet edilmiştir. Bu sünnetler ameliyat ortamında yapılıp evlerine taburcu edilmiştir. Buna ilaveten şu ana kadar hemoroit, safrakesesi, fıtık, kıl dönmesi ve bağırsak ameliyatları yapıldı. Amacımız uzman ekibimizle ameliyat şartlarında bu tür operasyonları en iyi şekilde yapmak, yataklı servis hizmetini en iyi şekilde sunmaktır. Şu anda hastanemizde tüm uzman doktorlarımız ve sağlık personellerimiz ile ilçe şartlarında gerekli fedakarlıklar yaparak özveri içerisinde sağlık hizmetini en üst seviyede sunmaya çalışmaktayız. Geçmişe bakıldığında gerek hastane şartları gerekse sağlık hizmeti alanında çok yol kat ettiğimiz kanaatindeyim. Bu da ilçe halkının bundan daha iyisine layık olduğu anlamına geliyor. Bir kez daha şunu vurgulamak isterim ki ilçe halkı en iyi sağlık hizmetine layıktır. Bu da bizim en önemli göreviz olacaktır. Tüm sağlık alanlarında daha iyi bir hizmet vermek için tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte canla başla çalışacağız. Hastanemizde verilen sağlık hizmetlerinin bu konuma gelmesinde tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın çok büyük emek ve gayretleri olmuştur, kendilerine teşekkür ederim. Özellikle bu çalışmalarımızda bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Nedim Akmeşe ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.