Gezegen Enerjileri

Önceki Esma Enerjileri yazımda doğduğumuz ana denk gelen bazı gezegen açılarına maruz kaldığımız için o gezegenlerin sahip olduğu enerjiler bizim karakteristik özelliğimizi oluşturuyor.

Hepimiz dünyaya gelirken ilahi planda deneyimleyeceğimiz bir takım konular bizim sınavımız olarak ön plana çıkıyor. Yaşam planımızda bizi zorlayan tüm derslerimiz de bu zayıf eksik noktalarımızdan geliyor dedik...

İşte Astrolojik haritalarımız ise bu konuyla ilgili bize ışık tutuyor. Gezegen açıları ve yıldızlar üzerinden potansiyellerimizi görebilir başımıza gelebilecek olayların ipuçlarını verir.

Haberin Devamı

Bunu neye göre anlıyoruz? Gezegenlerin Doğum haritamızda yerleştiği evlere göre.. Çünkü tüm bu evlerin bir anlamı var ve hangi gezegen hangi eve yerleştiyse bu gezegenin sahip olduğu özelliklere göre bir enerji alıyor. Bu da bizim yaşamımıza yansıyor.

Örneğin; 2. eviniz maddi imkanlarla ilgilidir ve bu eve yerleşmiş Satürn Para kazanma yolunda zorlu sınavlar verdirir. Satürn kısıtlayıcı etkisi ile sizin hayatınız boyunca maddiyatla ilgili sıkıntılar yaşayabileceğinize işaret eder. Bu evde bulunan Jüpiter ise tam tersi para kazanma konusunda çok büyük şanslara sahip olur.

Ya da 7. evinize yerleşmişse burası ilişkiler ve evlilik evinizdir sizin bu yönde sıkıntılar yaşayabileceğine işaret eder.

7. eve yerleşmiş Jüpiter ise sizin evlilik sayesinde bir takım isteklerinize kavuşacağınız bu yönde şanlı olduğunuzu gösterir.

Satürn öğretici bir gezegendir. Arabi der ki: Satürn menzili seni eritir, sen saflığa ulaşırsın"

Siz herhangi bir konuda yaşadığınız zorluklardan bir şeyi anlayıp idrak etmediyseniz "ben sana bunu öğreteceğim" diyor. Ve aynı olayı farklı kişilerle tekrar tekrar yaşamak durumunda kalıyorsunuz. Sadece Satürn değil diğer gezegenlerin yaptığı açılar, gerilemeler ve Ay düğümleri de var tabi..

1. evde önemlidir çünkü burası insanın kişiliğini, sahip olduğu fiziki özellikleri simgeler, buradaki güzel açılar da önemlidir çünkü bazen insan sadece tipiyle ün kazanabilir...

Sürekli başarı ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız 10. evdeki gezegen yerleşimleri buna ışık tutabilir.

Haberin Devamı

İletişim eğitim öğretimle ilgili sıkıntılar varsa 3. evinize bakılmalı..

Sürekli başıma kaza vs. ameliyat olma ilgili problemler geliyor diyorsanız 8. evinize..

Dolayısıyla tıkanmış bloke olmuş tüm enerjilerin açılmasında bu evlerdeki gezegen yerleşimine göre hareket etmek önemlidir. Kişinin önce kendi Astrolojik haritasını tanıması, gezegenlerin yerleştiği evleri iyi bilmesi hayatına ışık tutacak en büyük rehberidir.

İşte bu noktada Esmalar kişinin içindeki eksik enerjileri tamamlar, zararlı enerjileri yok eder.

Bu yazıda gezegenleri ve sahip olduğu enerjileri ve esma enerjilerini tanıyacağız.

Her günün yönetici gezegeni başkadır. O Gezegen o günün genelinde enerji olarak etkindir ve özellikle de kendi saatinde daha güçlü enerji verir.

Pazar günü Güneşle başlar ve Güneş günüdür.

Pazartesi Ay ile başlar ve Ay günüdür.

Salı Mars ile başlar ve Mars günüdür.

Çarşamba Merkür ile başlar ve Merkür günüdür

Perşembe Jüpiter ile başlar ve Jüpiter günüdür.

Haberin Devamı

Cuma Venüs ile başlar ve Venüs günüdür.

Cumartesi Satürn ile başlar ve Satürn günüdür

*Gezegen saatlerini burada saat saat vermem mümkün değil çünkü sürekli değişiklik gösterir. Bunun için internetten planet saatleri yazıp çıkan sayfada bulunduğunuz konum bilgilerini girerseniz çıkan tabloda hangi saat hangi gezegen saatiymiş öğrenebilirsiniz.

Ben sizlere hangi gün hangi gezegenin enerjisi etkisi altında ve neler yapılabilir onu anlatmaya çalışacağım.

Yapacağınız işlerde uygun gezegen enerjilerini takip etmek işlerinizin kolaylıkla ve yolunda gitmesini sağlayabilir.

AY

Anahtar kelimeler: Duygular, anne, aile, kadın haritasında doğurganlık, erkek haritasında eş, Huzur, nostalji, gelgitler

Yönettiği burç: Yengeç

Günü Pazartesidir.

Esması Ya Rahman Ya Rahim 556 adet okunur.

Ay duygularla alakalıdır. Dişi bir enerjiye sahiptir. Bedenimizdeki sıvıları da yönetir. Bu yüzden Dolunay ve yeniay durumlarında yaptığı med cezir etkisi ile direk etkiler.

Ay günleri ve saatleri (pazartesi) Duyguları şifalandırmak için idealdir. Meditasyon yapmak, dua etmek, kendimizi dinlemek, içsel çalışmalar yapmak için uygun vakitlerdir. Ay saatleri pozitif enerji verende bir saattir. Kilo vermek içinde uygun enerjiler taşır

AY aceleci ve tez canlıdır. Yeni başlayan her işte sürat kazandırır. Özellikle de Jüpiter gününün (perşembe) Ay saatine denk gelen işler yeni başlangıçlarda çok olumlu netice verir.

Anne ile ilgili konuları temsil ettiği için kapsamına giren tüm konularla ilişkilidir. Yani annenizle olan ilişkilerinizi şifalandırmak, kendi içinizde dişil enerjiyi şifalandırmak yada anne olmak istiyorsanız bu gezegen enerjisinin saatlerinde çalışmalar yapmak uygundur.

Ayın konumlandığı ev duygularınızı en güçlü yansıttığınız yaşam alanını temsil eder.

Okunabilecek bazı diğer Esmalar:

Ya Mümin 136, Okuyanın kalbi nurlanır.

Ya Musavvir 336, Bu esmanın en büyük özelliklerinden birisi çocuk sahibi olmak isteyenlere çocuk sahibi olmayı kolaylaştırması.

Ya Vasi 137, Ömür uzunluğu, sağlık, rızık genişliği

Ya Vedud 20, Bu esmayı zikreden kimseyi herkes sever. Sevgi enerjisi verir. Uyarı: Çok fazla okunması durumunda alemdeki diğer ruhsal varlıkların da sevgisini çekeceği için sizinle iletişim kurmak isteyebilirler kaldıramayacaksanız çok fazla aşırıya kaçılmadan okunması gerekir.

MARS

Anahtar kelimeler: Enerji, öfke, düşünmeden hareket etme, doğum haritasında genç erkekler, erkek kardeşler, cesaret, savaş

Yönettiği burç: Koç, Akrep

Günü Salı.

Esması Ya Malik Ya Kuddüs 382 adet okunur.

Mars enerji yönünden Kuvvetli enerjiler verir ama bunun yönetilmesi çok zordur bu yüzden kendi içinize dönmek ruhsal çalışmalar yapmak ya da spor egzersiz gibi aktivitelerle bu enerjiyi kullanmak en doğrusu. Çünkü insan ilişkilerinde karşı tarafla diyaloglarınızda bir anda hiç istemediğiniz boyutlara taşınabilir. Çabuk parlar çabuk söner. Çok hırslıdır. Mars günleri ve saati (salı günü) Şiddet eğilimin, gerginliklerin arttığı tartışmaya meyilli olduğumuz enerjiler verir. Tartışmak için hiç uygun değildir.

Marsın bulunduğu ev bu enerjiyi hangi yaşam alanınızda kullandığınızı gösterir.

Okunabilecek bazı diğer Esmalar:

Ya Aziz 94, İşi ve istekleri geri çevrilmez.

Ya Cebbar 206, Kötü niyetli insanlardan korunur. Ayrıca kırıkları yenileyen manasına geldiği için kemik kırıklarında da okunur.

Ya Kaviyy 117, Yenilmeyen güçlü olan demektir. Bu ismi okuyan kuvvetlenir. Vücut direnci sağlar.

Ya Veli 46, Okuyanın derecesi artar. Manevi makamda ilerlemek için okunur. Ayrıca Bir işte Allahtan yardım dilemek için okunur.

Ya Vahid 19, Okuyanın kalp gözü açılır. Kalbi nur dolar.

MERKÜR

Anahtar kelimeler: İletişim, bilgi, mantık, analitik zeka, öğrenme, konuşma, diyaloglar, yazma, sözleşmeler,

Yönettiği burç: İkizler Başak

Günü Çarşambadır

Esması Ya Ali Ya AZİM 1130 adet okunur.

Zihinsel güç gerektiren işlerinizde Merkür gün ve saatlerini seçebilirsiniz. Çünkü Merkür zeka, mantık, iletişimi haberleşmeyi, öğrenmeyi temsil eder.

Pratik zeka ve mantık yönü kuvvetlidir.

Merkürün konumlandığı ev bu özelliklerinizi hangi yaşam alanınızda kullandığınız gösterir.

Okunabilecek bazı diğer Esmalar:

Ya Melik 90, Maddi manevi güçlü olmak; Güç ve iktidar sahibi olmak için okunur.

Ya Fettah 489, Her türlü zorlukları kolaylaştıran, kapıları açan. Bu esmanın tecellisi çok yüksektir. Okuyan kişinin hayatında ne tür zorluk varsa çözülür. Özellikle yeni ayda okunması önerilen esmaların başında gelir.

Ya Azim 1020, Mertebenin artması için okunur. Ayetel Kürsideki Aliyyül Azim şeklinde okunursa negatif enerjili ruhsal varlıklara karşı koruma sağlar.

Malikül Mülk 212, İşinde yükselmek isteyen bu esmayı zikretmelidir. Mal ve mülk sahibi olmak içinde okunur.

JÜPİTER

Anahtar kelimeler: İyi şans, iyimserlik, genişleme, büyüme, bilgelik, mutluluk, zenginlik, bereket, inançlar, yeni başlangıçlar

Yönettiği burç:Yay, Balık

Günü Perşembedir

Jüpiterin esması Ya Kebir Ya Müteal 803 adet perşembe günleri okunur.

Jüpiter bolluk veren açan genişleten bir enerjiye sahiptir. Ancak şöyle bir etkisi de vardır. Hangi ruh halinde sizi yakalarsa onu daha da büyütebilir.

Enerjisi genel olarak keyif ve mutluluk verir. Şansı artırır.

Dünyada genel olarak rahat bir yaşam verir. Çok fazla gayret etmesi gerekmez.

Jüpiterin bulunduğu ev büyüme ve gelişme gösterecek yaşam alanını temsil eder.

Okunabilecek bazı diğer Esmalar:

Ya Kuddüs 170, Vücudu arındırır şifa verir.

Ya Mütekebbir 662, Sözü sohbeti etkili hale gelir

Ya Alim 150, Dünyevi ve uhrevi ilimleri kazandırır.

Ya SEMİ 180, Jüpiter saatinde okunursa dileklerin olmasına vesiledir. Göz ve kulakla ilgili rahatsızlıklarda şifa verir.

Ya Kebir 232, İlmi ve bilgisi artar. Borcu varsa ödemesi kolaylaştırılır.

Ya Mucib 55, İşte bu esma gerçekten çok kerametlidir. Dualara icabet eden Allah demektir ki bir niyet kalbe düştüğünde dile dökülmese bile bu esmanın tecellisi ile kabul edilir.

Ya Mübdi 56, Bütün mahlukatı örneksiz ilk baştan yaratan demektir. Bir anlamda icad demektir Dolayısıyla Bu ismi okuyanlar yeni projeler ortaya çıkarılmasına sebep olur.

Ya Kayyum 156, Ya Hayy esması ile birlikte okunması önemlidir. Bu iki esma maddi manevi tüm sıkıntıların çözülmesi için çok etkilidir.

Ya Cami 114, Okuyan sevdiğine kavuşur. Bu ismin toplayıcı ve aynı zamanda mıknatıs etkisi vardır. Hangi esma ile birleştirerek okunursa dilediğiniz şeyi hayatınıza hızla çekersiniz.

VENÜS

Anahtar kelimeler: Aşk, sevgi, ilişkiler, kadın ve erkek haritasında evlilik ile ilgili konular, sanat, estetik, sosyal aktiviteler, güzellik

Yönettiği burç: Terazi, Boğa

Günü Cumadır

Esması Ya Kafi Ya Gani 1171 Cuma günü okunur.

Venüs günü ve saati (Cuma günü) daha çok Aşk sevgi duygularının yükseldiği bir zamandır. Bu yüzden ikili ilişkilerinizde hoş vakitler geçirebileceğinizden dolayı tercih edilmesi gereken bir saattir. Ayrıca güzellik, estetik gibi konularda bu gezegenin konuları arasına girdiği için bu konuları kapsayan tüm işleriniz yine bu gün ve saatler içinde yaparsanız sonuçtan memnun kalırsınız.

Sevgiye ve güzelliklere düşkün olur.

Venüsün bulunduğu ev bu konudaki özelliklerinizi hangi yaşam alanınıza yansıttığınızı gösterir.

Okunabilecek bazı diğer Esmalar:

Ya Vehhab 14, Karşılıksız bolca veren demektir. Bu esmayı zikreden geçim sıkıntısı çekmez.

Ya Rezzak 308, Dilediğine bol bol rızık veren demektir. Okuyan kişiye rızık genişliği verilir.

Ya Basıt 72, Kalpteki sıkıntıları giderir.

Ya Latif 129, Çok güçlü esmalardandır. Zor bir işle karşılaşan kimse 16 641 adet okursa dileği olur.

Ya Kerim 270, Okuyan kimse durumu her ne halde kötü ise ikrama kavuşur.

Ya Hakim, 78, Sıkıntı ve daralmayı giderir.

Ya Vekil 66, Allah kendini Vekil edineni ummadığı yerlerden rızıklandırır.

Ya Muhsi 148, Zihin açıklığı verir.

Ya Berr 202, Kötü huylarından arındırır.

Ya Muğni 1100, İstediğini istediği kadar zengin eden demek.Bu ismi okuyanın rızkı geniş olur.

Ya Nafi 201, Bu ismin şifa verici etkisi vardır okunup bir hastaya elini sürse şifa verir.

Ya Nur 256, Okuyanın kalbi nurlanır.

Ya Varis 707, Uzun sıhhatli ve mal mülk veren esmalardandır. Vird edinilirse (yani hergün sürekli okunursa) ömür boyu rahat yaşar.

SATÜRN

Anahtar kelimeler: Kısıtlama, sorumluluk, dersler, disiplin,

Yönettiği burç: Oğlak Kova

Günü Cumartesidir

Esması Ya Fettah Ya Rezzak 797 adet okunur.

Satürn daraltan zorlayan sıkan bir enerjiye sahiptir dolayısıyla sabrı fazlasıyla zorlayabilir. Dikkatli olunması gereken zamanlardır. Bu Gezegen saatinde ve gününde (Cumartesi) başlanılan işlerde gecikmeler ve aksilikler yaşanabilir. Korku ve blokajlar ile ilgili problemleri temizlemek için kullanılabilir.

İletişim ve insanlarla ilişkiler için uygun vakitler değildir.

Maddiyatçıdır, Maddi değerler ön planda gelir.

Satürn haritada hangi evde konumlandıysa yaşamınızda o alanda tıkanıklık yaşanabileceğini ve sorumluluk alacağınızı temsil edebilir.

Okunabilecek bazı diğer Esmalar:

Ya Halim 88, Öfkeli kişiler için okunur. Sakinlik ve uyum verir.

Ya Hafiz 998, Negatif enerjili varlıklara karşı güçlü bir koruma sağlar. Ne için okunur ve üzerine üflenirse o şeyi korumaya alır.

Ya Mukaddim 184, Sınava girecek olanlar bir pirinç tanesine okuyup yutarsa başarılı olmasına vesile olur.

Ya Muahhir, 846, Kalbi Allah sevgiyle dolar ibadet kolaylığı verilir.

Ya Müteali 551, Her bakımdan güçlenir kuvvetlenir. Makam ve mevki artar

Ya Rauf 286, İnsanlardan sevgi ve şefkat görür.

GÜNEŞ

Anahtar kelimeler: Bilinç, irade, otorite, kendine güven, güç, başarı, şöhret, sözü geçen kişiler, baba, kadın haritasında eş,

Yönettiği burç: Aslan

Günü Pazardır

Güneşin esması: Ya Hayy Ya Kayyumdur. Pazar günü ve 174 adet okunmalıdır.

Güneş kişinin enerjisini temsil eder. Enerjiyle doldurandır

Aynı zamanda zihin ve idrak arttığı için tefekkür ve ibadetler için olumlu enerjiler taşır.

Önemli iş görüşmelerinizi yine Güneş saatinde (pazar) yaparsanız daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Başarı veren bir enerjisi vardır. Güzel geçmesini istediğiniz organizasyonlar için de uygun bir gündür.

Eğer kişi doğum haritasında Güneşten iyi açılar almışsa hayatında kendine güvenir dikkat çekici bir kişi olur.

Güneşin bulunduğu ev yaratıcılığınız en iyi kullandığınız yaşam alanınız temsil eder.

Okunabilecek bazı diğer Esmalar:

Allah 66, Kalbi nurlandırır. Kalp çakrasını açar.

Ya Rahman 298, Korku ve bunalımdan kurtulmak için okunur. Rahim esması ile beraber okunur.

Ya Rahim 258, Rahman esması ile beraber okunur.

Ya Selam 131, Tehlikeden kurtaran, Selamate çıkaran demektir. Evlilik işleri için okunabilir.

Ya Bari 213, Çok uzun süre okunursa okuduktan sonra kişi şifa verir yetiye gelir.

Ya Rafi 351, Yükseltip kaldıran dereceleri artıran demektir. Enerjiyi yükseltmek için okunur.

Ya Hakem 68, Haklı olduğunuza inandığınız davanız için okunur.

Ya Şekur 526, Rızık ve şans için okunur.

Ya Kadir 305, İstediğini yapmaya gücü yeten demektir. Okuyan kişi elini attığı işte başarılı olur.

Zül Celali Vel ikram 1100, Saygınlık ve hayranlık kazanmak için okunur.

Ya Gani 1060, Çok zengin demektir ve Zenginlik için okunur.

Umarım yeterince anlaşılabilir bi şekilde anlatabilmişimdir.

Sevgiler tüüüm kalbimden:)

Nur Demir

https://www.facebook.com/NrlStyle/

http://nrlstyle.blogspot.com.tr/