Ekonomi Gezginlerin en yeni güzergahı: İpek Yolu

Gezginlerin en yeni güzergahı: İpek Yolu

28.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi), geleneksel İpek Yolu üzerindeki önemli noktaları kapsayan Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi projesi başlattı.

Gezginlerin en yeni  güzergahı: İpek Yolu

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen bilgilendirme toplantısında Proje Koordinatörü Pelin Musabay Baki, turun Türk Keneşi üyesi ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’nin tarihi ve kültürel bölgelerini kapsadığını ve 14 gün sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Turun İstanbul’dan başladığını, Kapadokya ve Konya ile devam ettiğini söyleyen Baki, daha sonra uçakla Azerbaycan’ın Gence şehrine gelindiğini kaydetti. Turun Azerbaycan ayağının Şeki, Şamahı ve Bakü ile sürdüğünü belirten Baki, Bakü’den uçakla Kazakistan’ın Almatı kentine geçildiğini, buradan da trenle Türkistan kentine gidildiğini ifade etti. Çimkent kenti de gezildikten sonra karayolu ile Kırgızistana geçildiğini bildiren Baki, sonraki durakların Talas ve Bişkek olduğunu anlattı.

Turun Issık Göl bölgesinin gezilmesiyle sona erdiğini ifade eden Baki, projeye 4 ülkeden 11 tur operatörünün katıldığını, ilgili devlet kurumlarının da destek vereceğini söyledi.