Adana GEZİ PARKI EYLEMCİLERİ İFADEYE ÇAĞRILDI

GEZİ PARKI EYLEMCİLERİ İFADEYE ÇAĞRILDI

28.06.2014 - 10:19 | Son Güncellenme:

.

GEZİ PARKI EYLEMCİLERİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Gezi Parkı ve çeşitli eylemlerin çağrıcısı ve örgütleyicisi oldukları iddiasıyla ifadeye çağrılan sendikacılar, yasal eylemlerinin terör kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğini savunarak basın açıklaması yaptı.
İsmet İnönü Parkı'nda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, kendisi de dahil, Eğitim-Sen'in de içinde yer aldığı çeşitli kurum temsilcisi 28 kişinin Gezi Parkı eylemlerinin çağrıcısı ve örgütleyicisi oldukları iddiasıyla Terörle Mücadele Şubesi'ne çağrıldığını söyledi. İlerleyen günlerde 25 kişinin daha ifadeye çağrılacağını dile getiren Karagöz, “Sendikal hak ve özgürlükler, demokratik, mesleki ve özlük hakları için yapılan basın açıklamaları, Gezi Parkı için yapılan yürüyüşler, Şube Başkanı, şube yürütme kurulu üyeleri, değişik kurum temsilcileri ile yapılan telefon görüşmeleri üzerinden bir 'Suç' tesis etmek istenmektedir” dedi.
Emniyet Müdürlüğü tarafından kendilerine katıldıkları yürüyüşlerin, çeşitli eylemlerin ve nedenlerinin sorulduğunu ifade eden Ahmet Karagöz, olayın terör kapsamında ele alındığını vurgulayan Karagöz, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaştığı bu süreçte emek ve meslek örgütleri, kamuoyu karşında özlem duydukları ülkenin nasıl olması gerektiğini altını sık sık çizmektedirler. İstediğimiz ülkede toplantı ve gösteri yürüyüşleri suç olmaktan çıkmalıdır. İşte böylesine bir ülkede uluslararası platformlarda suç kapsamında alınması mümkün olmayan konular burada 'Terör' kapsamında değerlendirilmektedir. Bizler bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.