İzmir GEZMİŞ, ASLAN VE İNAN BAYRAKLI’DA ANILDI

GEZMİŞ, ASLAN VE İNAN BAYRAKLI’DA ANILDI

07.05.2016 - 11:03 | Son Güncellenme:

.

GEZMİŞ, ASLAN VE İNAN BAYRAKLI’DA ANILDI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölümlerinin 44. yıl dönümünde önemli mesajlar verdi. Başkan Karabağ, "Her sene buraya gelelim burada ağlayalım. Bu hiçbir işe yaramıyor" dedi.
Bayraklı Belediyesi, ilçede her yıl olduğu gibi bu yıl da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı Yamanlar’daki üç fidan heykelinin önünde andı. Anma törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çarpıcı mesajlar verdi. Deniz Gezmiş’in 1972’de söylediklerinin, bugün gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Karabağ, "Deniz Gezmiş, idam sandalyesine çıktığında yaşasın ‘Tam bağımsız Türkiye’ ve ‘Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği’ demiş. Bin yıldır beraber yaşayan Türk halkıyla Kürt halkını asla ayırmamış. Tam bağımsızlık bugün Türkiye’de ne durumda? Yerle bir" dedi. Başkan Karabağ, şöyle devam etti:
"Bu gidişle seçim yapacak seçim kalmayacak. Yamanlar’da yaşayanların hassasiyetini bildiğimiz için bu heykeli buraya diktik. Emanet ettik. Bütün Bayraklı’yı Yamanlar gibi düşünür hale getirmemiz lazım. Her sene buraya gelelim burada ağlayalım. Bu hiçbir işe yaramıyor. Uğur Mumcu’yu analım. Ağlayalım. Ağlamak işe yaramıyor. Ülkemiz geriye gidiyor onların söyledikleri tek tek yerine geliyor."
Konuşmanın ardın Başkan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ, üç fidan heykeline kırmızı karanfil bıraktı. Öte yandan idam edilmeden hemen önce çay isteyen Deniz Gezmiş anısına, törene katılanlara çay ve simit ikram edildi.